Ott fejeztem be az előző bejegyzésemet, hogy a Gyulára érkezésünket követő első napot kénytelenek voltunk kvázi tétlenséggel tölteni, mivel a “kötelező” látnivalók hétfőn kivétel nélkül zárva tartanak, így vásárolgatásra, sétálgatásra, …

Gyulára tényleg el kell menni, egész évben gyönyörű

Jártál már Gyulán? Ha nem, ideje betervezni!
Először is: Gyula tőlünk NAGYON messze van. Nem is jártam még ott, csak valamikor a múlt évezredben, kicsi gyerekként, drága nagyszüleimmel. Ők a nyugdíjasklub kirándulásainak keretein belül végigcipeltek engem az …

Lisztmentes sós ropogós Babusnak (paleo)
Van egy nagyon kedves törzsvendégünk, Gabi, de csak Babusnak hívjuk, mert ő minden nőneműt – engem, a pultos lányokat, a lányaimat – ezen a néven nevez. Így hát cserébe mi …

Megjelent a könyvem, meglepetésként az a címe, hogy Mónisüti
Egész egyszerűen alig bírom elhinni, hogy végre sikerült megírni – mert majdnem rajtam csúszott el az idei megjelenés -, de itt van, fogom a kezemben, a borítóján az áll, hogy …

Sütőtökös diós-csokis kevert süti: szezonja van és finom
A sütőtökös sütik nagy kedvenceim. Nem volt ez mindig így, gyerekkoromban a sülő sütőtök illatától is menekültem, aztán valahol a bébiétel-készítés korszakában kibékültem vele. Sőt. Megszerettem. Sütikbe tenni azért jó, …

Miskolctapolcáról sok mindent nem tudok mondani
Az történt, hogy amint az előző részben elmeséltem, férjemmel kettesben töltött nyaralásunk első három éjszakáján Egerben aludtunk, majd továbbálltunk Miskolctapolcára, az Avalon Resort&Spa-ba. Barátaink kedvence A hotelt már régen kinéztem, …

Ha Egerben jársz, és nem tudod, hol egyél…
Bár ez a bejegyzés arról fog szólni, hogy mi jót ettünk Egerben, a történethez hozzá tartozik, hogy az idei évünk elég sűrűre sikeredett. Júliusban megszületett első unokánk, Nátán Emánuel, augusztus …

Szeptember 1. – a hagyomány kötelez!
Drága olvasóim, el sem tudom mondani, mennyire értékelem, hogy dacára a megritkult posztoknak, még mindig ilyen sokan kitartatok a blogom olvasása mellett. Éppen ezért, mivel elérkezett szeptember elseje, már csak …

Toszkán pirítós kolbásszal, a nyár slágere
Még a tavalyi nyár zseniális felfedezése volt ez az étel, amelyért óriási hála és köszönet Kissné Kardos Katalinnak, a Toszkána Vendégház tulajdonosának. Katalinék háza Sienától öt percre található, és nekem …

Melyik jobb: jó ételhez rossz társaság, vagy rossz ételhez jó társaság?
El szeretnék mesélni nektek valamit, ami a közelmúltbeli 4 napos nyaralásunk idején történt velünk. Tokajba mentünk, kettesben a férjemmel, a 26. házassági évfordulónkat ünnepeltük, még éppen a kis unokagyerek születése …