A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Itt a feladatlap a 12. napra, hajrá, hajrá…

blog15Kattints ide a letöltéshez!

Nos, a takarítási feladat a több gyerekszobával rendelkezők által követhető, amelyet a 8. napon leírtak alapján hajts végre. Ha nincs gyerekszoba, vagy egy van – az meg ugye már kész -, és már megvolt a vendégszoba, a hobbiszoba, akkor válassz magadnak valami jó kis feladatot. Vagy: szánj magadra egy órát, pihenj, áztasd ki és reszeld le a sarkadat, olvass valami jó kis könyvet, nézz valami régóta vágyott filmet, ilyenek…

A zűrzavart ezen a napon a gyerekrajzok, illetve a gyerekek egyéb munkái között számold fel. Ez érzékeny terület, tudom, de nem hagyhatod, hogy kiszorítsanak a lakásból a rajzok, festmények, origami-állatok és a többi. Van, amit érdemes megtartani, és van, amit ki KELL dobni. Javasolom, hogy ha még nincs, rendszeresíts egy gyűrűs mappát a megőrizendő rajzoknak, lefűzhető fóliában megőrizheted az utókornak a gyerekek alkotásait. Válaszd ki a legaranyosabbakat, tedd képkeretbe, és díszítsd ezzel a gyerekek szobáját/szobáit, vagy akár a folyosót, vagy a háznak azokat a falait, ahol úgy érzed, szívesen nézegetnétek. Kedves díszei lehetnek az otthonnak ezek a rajzok, festmények, a gyerekek is büszkék rá, és így valóban van értelme megőrizni őket. De egy polcra beszórva százasával…hát…annak nem sok.

kids art
Íme, egy szép megoldás.

Ha nincs gyerek, gyerekrajz, akkor pécézz ki egy újabb felső szekrényt. Az biztosan van.

Csak 5 perc: könyvespolc – tudom, egy már volt, most legyen egy másik. Töröld le. Olyan szemmel is nézd a könyvespolcot – bár tudom, ez inkább a zűrzavar felszámolásához tartozik, de készülni lehet rá -, hogy valóban szükséged van-e az összes könyvre, amit ott tárolsz? Ne érezd szentségtörésnek, ha úgy látod, hogy valami felesleges, és akár meg is válnál tőle. A könyveket valamiféle misztikum övezi, mintha azokon nem lehetne túladni, de hidd el, semmi nem történik, ha elajándékozod, amit már úgysem veszel kézbe többé. Sőt, vannak kifejezetten rossz könyvek, amit megvenni is hiba volt. Ajándékozd el, ami nem kell. Én ezt is a szegényeket támogató alapítványhoz szoktam vinni. Különösen a gyerekkönyveknek szoktak örülni.

a2<< A 11. nap feladatai

A 13. nap>>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük