A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nemrég kerestem valamelyik receptemet, és ott mérgelődtem az archívumnál, hogy micsoda címeket adok sokszor, nem utal a receptre. Úgyhogy most tessék, ott van teljesen korrektül.
Valójában a húsvéti – vagy egyéb időszakban – keletkezett maradékok eltüntetésére tökéletes ez a tészta, amellett pedig tízóraira kiváló. Gondos anyák elkészíthetik…
Sőt, a kevésbé gondosak is. Ugyanis nem kell hajtogatni, keleszteni, várni, izgulni, hogy jó lesz-e, csak összegyúrni, nyújtani, tölteni, sütni.

Hozzávalók:
25 dkg túró
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,5 dl kefir/joghurt
1 tk só
5 ek olaj

A töltelékhez:
maradék füstölt sonka
krémsajt
fél vöröshagyma
1 tojás

bors

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A töltelékhez mindent az aprítógépbe dobálunk, összeaprítjuk. Ha lett volna főtt tojás, azt is beleraktam volna. Vagy maradék pörköltet, sült húst, sajtot, fasírozottat, bármit.

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
A tésztát vékonyra, és amennyire tudjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket (próbáljuk ne túl folyósra készíteni, mert megszenvedünk vele!), majd felcsavarjuk, és olyan másfél centis szeletekre vágjuk.

Az így kapott csigákat elhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsin, nem túl közel egymáshoz. 200 fokon 25 perc alatt sült meg (alsó-felső sütéssel).
És amikor már majdnem kész, egy önként jelentkező – férj avagy gyerek – vegye elő az abroszt…

Bár frissen is finom, ha este sütjük, pont jó lesz másnap tízóraira.

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Én éppen most győzködöm magam, hogy a családom érkezése előtt már igazán nem kellene többet ennem a frissen kisült csigákból (a két végének nem lett szép a formája, azokat azért illett eltüntetnem, mielőtt hazaérnek, nem?;-))

  2. Nálunk épp most sül: tényleg mindenféle van benne: sajtkrém, tejföl, tejszín, brynza, füstölt sajt és pirított bacon. Sőt, a tésztájában bazsalikomos olívaolaj van, mert ilyet találtam itthon. Már alig várjuk, hogy elkészüljön!!!

  3. ja, és még valami:van egy süteményes-könyvem, amit olvasók receptjei alapján cukrászok állítottak össze. A tippek résznél ez áll:”Miért jobb a sütőpornál a szódabikarbóna? A sütőpor összetett anyagokból készül, míg a szódabikarbonát az emberi szervezet is termeli, ezáltal természetes módon lebomlik a szervezetben. Ha kellő mennyiséget használunk jobb a lazítóhatása, és finomabb süteményt kapunk.”Mióta ezt olvastam, azóta csak szódab.-t használok, nekem ugyanúgy bevált.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük