A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nemrég megkeresett egy kedves jegyespár, hogy készítsem el én a menyasszonyi tortát az esküvőjükre, egy kérésük volt, hogy a szezon ízeit tartalmazza, és innentől kezdve tulajdonképpen mindent rám bíztak. Szeretem az ilyen feladatokat, mert a napi termelésen túl, végre, legalább egy kicsit kibontakoztathatom a kreativitásomat. Persze, nagy kérdés volt, hogy október 10-én mi lesz a szezonális: lesz-e még málna, vagy nem? Ez kardinális kérdés, mert a málnát szinte mindenki szereti, és ha van, hát kérik.

Nem volt.

Viszont rendkívül finom sütőtököt, szőlőt, fügét és gránátalmát tudtam beszerezni, igaz, a gránátalma nem igazán őshonos nálunk, de akkor is, most legalább kapható. És nagyon dekoratív.

Arra gondoltam, összesen öt tortába osztom el azt a mennyiséget, amit megjelöltek: 100 főre legyen elég. Van egy nagy tortaállványom, öt tortát lehet rátenni szinteltolásos rendszerben, nem egymásra, hanem egymás után. Mindjárt mutatom, akkor egyértelmű lesz. Nos, felajánlottam a menyasszonynak, hogy ha nem ragaszkodik a klasszikus emeletes tortához (amelynek a szállítása rendkívül macerás, itt meg ráadásul a badacsonyi hegyoldalba kellett felvinni), javaslom ezt az állványos megoldást, mert így a tortákat egyesével ládába lehet tenni, és a helyszínen rápakolni az eszközre. Sokkal kisebb a kockázat, hogy szétcsúszik, összeborul, meg hasonló borzalmak. A pár rábólintott, és tervezni kezdtem. Az egyik vezérfonalam a sütőtök volt, a másik a gesztenye – de úgy gondoltam, nem egyféle tortába rakom össze ezeket az ízeket, hanem kettőbe. A sütőtökös tortát hamar ki is találtam, a gesztenyésre pedig a bbcgoodfood-on láttam nagyon dekoratív megoldást, a neve Mont Blanc. Így aztán megszületett a terv.

aaAztán eljött a nap, amikor meg is valósítottam. Ilyen lett.

SAM_3187A Mont Blanc torta annyira megtetszett, hogy további terveim vannak vele, majd ha megvalósul, mesélek róla. Az elkészítése ugyan kicsit bonyolult, de ha valami extrával kell előrukkolni, hát megéri.

Felépítése alulról: tészta, krém, habcsók lap, tészta, krém, habcsók lap, és közte azért csoki is, hogy igazán jó legyen.

aa2

 A következő bejegyzésben ennek a receptjét fogom leírni, de megmutatom közelről a sütőtökös tortát is:

SAM_3188Ennek a krémjében van a sütőtök, próbálkoztam azzal is, hogy a tésztába teszem, de az túl nehéz lett. Krémsajt és tejszínhab került még a krémbe, a lap meg a krém közé mogyorókrémes étcsoki ganache, a tetejére sok gyümölcs.

Bevallom, magam is meglepődtem azon, mennyire sikerült a tervnek megfelelően elkészíteni az egészet. Időben meg is érkeztünk vele a helyszínre, ahol kiderült, hogy állványostól nem fér be a hűtőbe. Elképesztően kicsi hűtőkapacitás állt rendelkezésre ebben a direkt rendezvényekre szánt ingatlanban, amelynek amúgy pazar a panorámája, de ez bennünket ebben az esetben cseppet sem vigasztalt. A tortákat le kellett szedegetni az állványról, úgy betenni a hűtőbe, majd megkértem egy, az ifjú Flipper Öcsire emlékeztető felszolgáló fiút, hogy amikor a torta sorra kerül, szépen szerelje össze. Lefényképezte a telefonjával, mindent megmutattam, elmagyaráztam, és nagyon reméltem, hogy az utasításomnak megfelelően jár el.

SAM_3190Így történt. A jegyespár, pontosabban az ifjú házasok boldogan hívtak fel az esküvő után, hogy nem volt olyan vendég, aki búcsúzáskor ne rajongott volna a menyasszonyi tortáért. Meghökkentek, amikor meglátták, mert hát az nem szokványos, hogy így nézzen ki a főtorta a lakodalomban, de az, hogy még finom is…!

Az ifjú Flipper Öcsi állítólag megfogadta, hogy ő már soha többet ilyen tortaállványt nem szerel össze, és nem is cipel.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük