A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Meséltem nektek a 20. házassági évfordulónkról, az egymásnak adott ajándékainkról, amelyek most is az otthonunk fő helyén láthatóak, és minden nap mosolyt csalnak az arcunkra – hogy ugyanazt a meglepetést gondoltuk ki egymásnak a jeles alkalomra. Bár a mögöttünk tudott húsz évvel is úgy érzem, nagyon sok mindent nem tudunk, hogy rengeteget tanulhatunk még, azért már bizonyos konzekvenciákat le merek vonni. Ezek például a következők:

Minden boldog házasságban rengeteg munka van. Ugyanis ahogy egy kert nem lesz magától szemet gyönyörködtető, és ha már egyszer kialakították, akkor sem marad úgy, hanem szinte folyamatos foglalkozást igényel  – nos, miért gondolja bárki, hogy két ember sikeres közös élete nem kíván erőfeszítéseket?

A boldog házasság építése folyamatos. Sajnos – vagy nem -, nem olyan, mint a napi tennivalók listája, amin kipipálhatja az ember, hogy ez is megvan, ez is, ez is, mára készen vagyunk, hátradőlhetünk, lábak felpolcolva, jöhet a következő projekt. Nem, a házasság életen át tartó projekt, dinamikus kapcsolat, amelyben, ha a felek nem közelítenek egymáshoz, bekövetkezik az elszakadás. Ha nem fényezik át újra és újra a szeretetet, akkor az fényét veszti, kopni kezd. Ha a szenvedély nem forrósodik, teret nyer a hideg.

Nem állíthatod robotpilótára, nincs tempomat, nem tudod rögzíteni az időnként beálló tökéletes állapotot. A “boldogan éltek, amíg meg nem haltak” nem jön magától. Szükség van hozzá sok-sok szeretetre, kitartásra, önfeláldozásra, tiszteletre, türelemre, megbocsátásra, és még sok egyébre.

Amikor az emberek megvesznek egy szelet tortát, bele sem gondolnak, hogy abban mennyi munka van. Kellett hozzá egy csomó alapanyag, idő, eszközök, tudás és szív. Összekevertük, megsütöttük, krémet főztünk, betöltöttük, díszítettük. A jó házasságnak is megvan a receptje, akárcsak a sütinek. Jennifer Flanders, a Loving Life at Home blog szerzője megalkotta a bögrés verzióját, amely valahogy így néz ki:


Egy jó nagy edényben keverjük össze az alábbiakat:

3 bögre valódi szerelem

2 bögre őszinte barátság

1 bögre gyengéd szeretet

2 tk optimizmus

Egy másik edénybe mérjük ki ezeket:

4 bögre elkötelezettség

3 bögre önzetlenség

2 bögre kölcsönös tisztelet

2 bögre kemény munka

1 bögre megbocsátás (nem opcionális)

1 púpozott bögre türelem

fél bögre megértés

fél bögre alázat

2 ek elszántság

Öntsük össze a két edény tartalmát, keverjük simára. Vajazott-lisztezett tepsiben süssük aranybarnára. Díszítsük gazdagon fizikai intimitással, szórjuk meg jó sok kalandvággyal. Két jó nagy adag lesz belőle.

Tipp: nem fagyasztható, a sütését tervezzük be minden napra. A legjobb, ha forrón tálaljuk, tetején tejszínhabbal.

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük