Kívánjátok néha, hogy bárcsak valahogy odavarázsolódna az ebéd, a vacsora a család elé anélkül, hogy bármilyen készételt kéne bevetni ehhez a trükkhöz? Nos, a most következő étel minden háziasszony álma lehet, mert az előkészítése legfeljebb tíz perc, aztán már csak sütni kell, és kész.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkemell
1 üveg pesto
4-5 szem paradicsom
4 nagy mozzarella golyó
- A csirkemell filéket megmossuk, és mindegyiket hosszában félbevágjuk, azaz egy mellből két szelet húst hozunk ki. A hússzeleteket sózzuk, majd egy zsírral kikent tepsibe fektetjük egymás mellé.
- Minden szelet húst megkenünk a pestóval gazdagon, majd kirakjuk felszeletelt paradicsommal, végül a sajtszeletekkel.
- 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Amennyiben a hús alatt sok lé keletkezne, azt öntsük le róla, majd így, lé nélkül süssük még kicsit a húsokat. Az ízes levet pedig felhasználhatjuk rizs főzéséhez, leves készítéséhez, de ha egy kicsit besűrítjük némi étkezési keményítővel, adhatjuk a húshoz mártásként.
Köretként adhatunk mellé rizst, friss zöldsalátát, de akár önmagában is megállja a helyét.