A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

a3Nagyon egyszerűen elkészíthető, látványos ehető díszt mutatok nektek, egy rendkívül szimpatikus amerikai katonafeleség blogján láttam meg a fotót, és biztos voltam benne, hogy ezt ki fogom próbálni. Hiszen megvan a jól bevált habcsókreceptem, pluszban csupán egy kis zöld ételfesték, meg némi dekorcukor kell hozzá. És persze idő, a kis habcsókok kiszárításához.

SAM_0685Bátran fogjatok hozzá a készítéséhez, a gyerekek is be tudnak segíteni, díszíthetik kedvükre a kis halmokat.

Hozzávalók:
tojásfehérje, amit pontosan lemérünk

pontosan háromszor annyi porcukor

zöld ételfesték

a díszítéshez dekorcukor

1. A fehérjéből kemény habot verünk habüstben, vagy olyan edényben, amit aztán vízfürdőbe állíthatunk. Most egy fém keverőtálat választottam, ami éppen ráfér az egyik lábasomra, amelynek az aljába vizet teszek, de csak annyit, hogy ha beleteszem a tálat, a víz ne érje annak az alját, csak a gőz.

2 Amikor teljesen kemény a fehérjehab, belezúdítjuk egyben a porcukrot, és elkeverjük. Sűrű, ragacsos massza lesz.

3. Meggyújtjuk a gázt a vízfürdő alatt, beletesszük a tojáshabos edényt, és verjük tovább a porcukros fehérjét, amíg a hab már jó meleg, fényes nem lesz. Közben színezzük ételfestékkel a kívánt árnyalatúra.SAM_0653

4. Ekkor kivesszük a vízfürdőből, hogy hűljön, de verjük tovább, amíg olyan kemény nem lesz, hogy ha végighúzzuk benne az ujjunkat, a nyoma ott marad, a hab nem folyik vissza, meg sem mozdul.SAM_0656

5. Hagyjuk hűlni a masszát, majd habzsákból sütőpapírral borított tepsire nyomjunk a formákat: alulra egy nagyobb (mondjuk 4 cm átmérőjű) kört, arra egy kisebbet, arra egy még kisebb csúcsot. A harmadiknál már abszolút érteni fogjátok.

SAM_0659 SAM_0660 SAM_06616. Díszítsük cukorgyöngyökkel, a tetejébe tegyünk csillagot. Például.SAM_06706. Toljuk 50 fokos sütőbe a tepsiket 3 órára, de úgy, hogy a sütőajtót egy fakanállal résnyire kitámasztjuk. (Ha az idő elteltével a habcsókok közepe még lágy, folytassuk a szárítást, akár még egy órán át.)SAM_0681

Ha majd a karácsonyfára szeretnénk akasztani, tűvel húzzunk bele madzagot.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük