A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Mézeskalácsot sütni jó. Egyszerű, és szórakoztató is – ez kiderül gyerekeim legújabb videójából, amelyben barátaink kisfia, a hároméves Bátor vendégszerepel. A mézeskalácsot Nórival készíti, a filmet most is Bence forgatta, vágta, rendezte. Bálint meg annyit mond, hogy “Tedd rá, tesó”.

A recept tehát a következő:

1 kg liszt

30 dkg porcukor

2 tk szódabikarbóna

2,5 dl méz

25 dkg vaj

3 tojás

mézeskalács fűszerkeverék, vagy őrölt fahéj és szegfűszeg (2 tk fahéj, 1 tk szegfűszeg)

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, 180 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. Ha fára szeretnénk majd függeszteni a kis sütiket, szívószállal lyukasszuk ki a tésztát sütés előtt.

a1Amikor kihűltek a mézeskalácsok, mázzal díszítsük őket. Lehet kapni kész színezett cukormázat, ami praktikus kis tubusban van, jól lehet vele írni, kisgyerekek ezzel könnyebben bánnak, mint a nyomózsákba töltött “házi” mázzal.Képkivágás2Ez utóbbi úgy készül, hogy egy tojásfehérjéhez annyi porcukrot keverünk, amennyitől már nem folyik, csöpög, de még a habzsákból, vagy zacskóból, aminek a sarkán kis lyukat vágtunk, kinyomható.

Jó szórakozást!

 

 

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük