A pontosság kedvéért ez egy glutén-, laktóz és cukormentes pohárdesszert, néhány hozzávaló csupán, és rövid idő alatt élvezhető édességhez juthat az is, aki ilyen-olyan okokból nem részesülhet a mákos bejgli áldásaiból.
A cukormentesség nem indokolja persze, hogy ebből nyugodtan meg lehet enni három kilót naponta, de az ananász és az édeskömény jótékony hatással van a szervezetünkre, és ezek állítólag a fogyást is segítik. Ugyanakkor ajánlatos mértékkel fogyasztani, mint mindent.
Hozzávalók 4 pohárdesszerthez:
fél ananász
fél édeskömény
4 dl cocomas kókusztejszín
A ropogós réteghez:
3 ek zabpehely
3 ek kókuszreszelék
maréknyi durvára tört dió
maréknyi kókuszchips
azédesítéshez nyírfacukor, eritrit, vagy kókuszvirág cukor
- Csak friss ananászt használjunk, természetesen – már ha ragaszkodunk a cukormentességhez. Pucoljuk meg, daraboljuk fel, tegyük egy olyan edénybe, amiben bormixerrel össze tudjuk aprítani. Az édesköményt is vágjuk darabokra, tegyük az edénybe. Pürésítsük az egészet.
- A cocomast verjük habbá – ezt akkor tudjuk megtenni, ha húsz percre a fagyasztóba tesszük hűlni, de vigyázzunk, ne felejtsük ott! Még a felverés kezdetekor adjuk hozzá az általunk használt természetes édesítőt.
- A habot keverjük el az ananászos-édesköményes pürében.
- A ropogós réteg hozzávalóit száraz serpenyőben pirítsuk át. tegyünk belőle a poharak aljára, aztán jöhet a krém, középre is osszunk egy réteget, majd a megint krém következik, és a tetejére is jöhet a pirított cucc.
Frissen együk meg.