A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Most egy regény következik, amelyet Zsófi lányom már el is olvasott, sőt, a könyvből készült filmet is láttuk, a címe az, hogy Változó szerelem.

A könyv pedig:

a1Amikor Juli először pillantja meg Bryce-ot, még a lélegzete is eláll a ragyogó kék szemek láttán. Amikor Bryce először néz Julira, minden porcikája ugyanazt súgja neki: menekülj! Így veszi kezdetét az a hat évig tartó különös viszony, amely Bryce számára szociális száműzöttséget, míg Julinak az első csók utáni állandó sóhajtozást jelenti. Aztán szép lassan minden megváltozik egy platánfának, hat kiscsibének és David bácsinak köszönhetően…

Két kamasz szemszögéből olvashatjuk ugyanazt a történetet, amely a félreértések és elszalasztott lehetőségek sorozatából épül fel.

Pályázni lehet a könyvre ma este 9-ig, írjátok meg kommentben, hogy milyen díszeket tesztek a karácsonyfára: követitek az aktuális trendet, vagy saját kezűleg készítetek díszeket, esetleg réges-régi emlékeket vesztek elő a dobozból minden évben?

Nincs rossz válasz:)

9 után jövök.

Ajánlott cikkek

23 Hozzászólás

 1. Sztenderd díszek vannak: színes üveggömbök, színes villogó fénnyel. (Régebben volt egyszínű fánk, ezüst, kék, piros, arany…) Néha szaloncukor is kerül rá.

 2. Idén a majdnem 5 éves iker lányaim örömére úgy gondoltam, hogy az én gyerekkori díszeimet keresem elő. Legyen minél színesebb és mesebelibb!

 3. Egy része már közösen vett “új” dísz: piros fényes és matt gömbök. Másik része pedig anyukáméktól “elkobzott” díszek, amiket kiskoromban nagyon szerettem és ha nem is azoktól karácsony a karácsony, de azért egy plusszt adnak hozzá. 🙂 Nem utolsó sorban a gyerekek által még az oviban készített díszek is kerülnek rá. Szóval elsősorban nem a szépségre gyúrunk, hanem az emlékekkel teli fára. 🙂

 4. Aranyba “öltöztetjük” a fenyőfánkat 🙂 Azon belül sokféle díszünk van. Gömbök, csengettyű, masni, arannyal befújt dió, girland stb., és ami nem arany, de minden évben van a fán, az a mézeskalács. 🙂

 5. Nálunk is régi, emlékekkel “terhelt” és mellé minden évben frissen sült mézeskalács díszek. Ha van szaloncukor, az egy kosárban a fa alá kerül.

 6. Mi a Szülőknél töltjük a Karácsonyt. Édesanyáméknál idén “piros”-ba öltöztetjük a fát, de egyik sem saját munka. Szemben Anyósoméknél pedig Anyósom saját maga készített díszei ragyognak a fán. 🙂

 7. Vegyesen díszítjük régi, nagymamámtól örökölt díszekkel és új szerzeményekkel is.Minden évben veszünk valamit a készlethez, illetve állandó kiegészítő a mézeskalács is. A szaloncukrokra akasztókat csavarunk és rátekerjük azokat is az ágakra.

 8. Mi itthon nem állítunk karácsonyfát. Ha állítanánk, akkor minden évben másképp díszíteném: egyszer mondjuk piros-arany színekben pompázna, máskor kék-ezüst, harmadikban lila-ezüst, stb. 🙂

 9. Mi idén kék és ezüst díszeket fogunk a fára tenni. A kék a sötét király kéktől a türkizig terjed. A gömbök és a girlandok is több a kék több árnyalatában fognak pompázni. 4 fiam van, nem lehet rózsaszín fánk 🙂
  Tavaly a fiukkal készítettünk saját díszeket, amik kibírták az elmúlt egy évet a dobozban, úgyhogy azok is felkerülnek majd. Szaloncukor nem lesz rajta érthető okok miatt (4 kisfiú).

 10. Mi saját készítésű díszeket (papírból hópehely, aranyra fújt diók, stb.) + párom gyerekkori karácsonyi díszeit aggatjuk a fára.

 11. Sok év sok különbözö dísze kerül fel. Mindenféle kézmüves dísz, aprók, nagyobbak; szalmadíszek, üveggömbök. Furcsa kavalkád, de megvan mindnek a története.

 12. Abszolút vegyes, az egészen régi, családból örökölt és a már közösen vett-kapottak mellé minden évben felkerül egy-két új is a fára. Emiatt a színe is vegyes, lényeg, hogy a szívünknek kedves legyen a dísz. 🙂

 13. Évről-évre gyűlnek a gyerekek által készített díszek. Mostanában ezeket aggatjuk a fára, és gyönyörködünk bennünk.

 14. A díszek nagy részét a barátnőimtől kaptam, akik szintén szeretnek varrogatni, horgolni, de én is készítettem egy párat.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük