A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A minap a postás gyanútlanul jött befelé az udvarunkon át a házhoz, ahogy szokott máskor is, ha aláírandó küldeményt hoz. A kutya minden jövevénynek örül, persze ugrál, és boldogságában pisil. Örült a postásnak is. Annyira, hogy felugrált a kezéhez, és valahogy úgy sikerült lekarmolnia, hogy szegény jóember keze vérzett rendesen. Be is kellett ragasztani.
Tegnap aztán összefutottunk a postással az utcában, kérdeztük, hogy van a keze, mutatta is: két kis seb van a kézfején. Sajnálkozni kezdtem, mire ő:
– Ó, kezicsóklom, megszoktam én má’ ezt, kezicsóklom. Harminc éve vagyok postás, kezicsóklom, vannak harapásnyomok a lábamon, karomon, a seggemből meg hiányzik egy darab. Szakmai ártalom, kezicsóklom.

A vérszomjas fenevad

Vannak jó postás-kutya sztorijaitok?

Ajánlott cikkek

16 Hozzászólás

  1. Jó fej a postás! És Bogyó is! Örömében pisil, ez ismerős, a szomszéd kutya is így csinált, csak általában én takarítottam fel utána a lépcsőházat, de már kinőtte

  2. Postás-ismerősömmel történt az eset: nyugdíjat vitt a szokott helyre de a néni vizsla kutyája játszásiból kiharapott egy jókora darabot a gatyájából. Hol máshol haraphatta ki, mint a fenekénél. A srác bevállalós volt, mert először kihordta a nyugdíjakat aztán ment be a postára új gatyáért:)))))

  3. A férjem is postás. Lassan három éve. A sors úgy hozta, hogy épp abban a körzetben tanulta a szakmát, amelyikben mi is lakunk. Mikor első alkalommal dobta be a levelet a saját postaládánkba, a kutyánk úgy megugatta, hogy csak úgy zengett bele az udvar! :)) Ki is mentem megnézni, mi ez a nagy zsivaj, mire e férjem beszólt a kapu fölött: -Csak a postást ugatja! :))

  4. Egyébként, azt hiszem Agatha Christi egyik regényében olvastam, hogy a kutyák azért nem szeretik a postást, mert ha valaki rendszeresen jön a házhoz, mégsem engedi be a gazdi, az csak rosszban sántikálhat. Kutya-logika?

  5. Anno újságos koromban helyettesítettem egy családi házas körzetben. Ahogy tettem volna be az újságot a ládába, két jó nagy testű kutya rohant felém, úgy megijedtem, hogy behajítottam az újságot, A két kutya szaladt utána apró darabokra tépték. Erre már rohant ki a tulaj is és elkiabált engem mindennek:)

  6. Magam is kézbesítő vagyok. 5x harapott meg kutya, ebből hármat varrni kellett – mindig a bal lábamat :-), ja és leharapta az egyik kutya a körmöm, de szerencsére újra kinőtt. Legdurvább még is az volt, mikor egy kóbor állat harapott meg, az már természetesnek hatott, de hogy milyen beteg lettem a veszettség elleni oltásoktól…40 fokos lázzal kellett dolgoznom. Mert a postán nincs betegállomány!De voltak nekem tündéri kutyusaim is: egy dalmatának mindig a szájába kellett adni a postát, aki aztán szépen bevitte az ajtóhoz, és addig ugatott a gazdinak, míg az át nem vette! Tiszteletbeli postás volt 🙂

  7. Az az igazság, hogy a postásokon a kutyák megérzik az összes kutya szagát, amerre a postás előzőleg járt. Minden ennek szól aztán….

  8. A kutyák alapból őrzik a területüket, de elvileg le lehet szoktatni arról őket, hogy őrjöngjenek a postástól (tudom, Bogyó még nem őrjöng, az majd csak később jön :-)). Nekünk nem sikerült, igaz nem is törtük magunkat.Végül is ha a postás biztonságosan be tudja dobni a küldeményeket, mi meg ki tudunk úgy menni a kapun az ajánlott akármikért, hogy közben a kutya bent marad, akkor nincs baj. De láttam olyan megoldást, hogy derékmagasságig érő kapu tetején van az a henger amibe be kell szerencsétlen postásnak tennie a küldeményeket, miközben két gigantikus állat hörög a kerítés másik felén, időnként felugrálva…hát én sem lennék postás.A nálunk kézbesítő postás hölgy nagyon kedves és kiválóan hozzáedződött már az üvöltő állatokhoz 🙂

  9. Múltkor bejött a postás (nekünk is a Feri hordja a leveleket, mint Neked), látom körültekintget, de nagyon erősen. Beér, kérdi milyen kutyánk van, harap? Mondom aha majd fog 😀 Max akkor volt 8 hetes. 17 éve lakunk itt, az előző kutyánk el volt “zárva” a kennelbe, de most a fiam kitett egy irtó nagy fa lécet és kiírta színessel hogy Harapós kutya, ezért parázott a postás :DDDDD

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük