A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Velem is előfordul, hogy egy recept nem úgy sikerül, ahogy kellene. Olyankor két megoldás lehetséges: vagy továbbhasznosítható az elrontott étel, vagy nem. Ha nem, akkor kutya, vagy kuka. Ha igen, akkor kibontakozhat a kreativitás.

Bejglitorta
Újrahasznosítás

Na most, gondoljatok bele, hogy nem egy adagnyi bejglitek nem sikerül, hanem négy, és ott álltok 24 kirepedt bejglivel, ami ugyan nagyon finom, de ha cukrászok vagytok, a renomé miatt nem adhatjátok oda a vevőknek.

Repedt bejgli.
Ilyenből négy.

Ilyenkor kellenek a mentőötletek, nekem is jött egy: bejglitorta. És bevált! A bejgliélmény fokozható, méghozzá finom vaníliakrémmel, egy kis lekvárral, roppanós tojáshabbal, pirított dióval!

Hozzávalók:

1,5-2 rúd bejgli (igazából mindegy, milyen)

1 l tej

5 tojássárga

9 dkg étkezési keményítő

fél vaníliarúd kikapart magjai

15 dkg cukor

6-8 ek szilvalekvár (lehet barack is)

A tetejére:

3 tojásfehérje

20 dkg cukor

maréknyi durvára tört dió

a1

  1. Először megfőzzük a pudingot. A tejet 1 dl kivételével felforraljuk a vaníliával. Egy kis edénybe tesszük a tojássárgákat, hozzámérjük a cukrot, a keményítőt, és összekeverjük a maradék 1 dl tejjel, és a forró tejbe keverjük egy habverővel, sűrűsödésig főzzük, és egyből elzárjuk alatta a lángot.
  2. Egy 26 centis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, és kirakjuk szorosan bejgliszeletekkel. (Kirakhatjuk a forma oldalát is, jól fog mutatni, azonban így kevésbé tartós a tortánk, ugyanis az oldalán kiszáradnak a bejgliszeletek.) Ráöntjük a krémet, majd a tetejére is teszünk bejglit, ezt már nem olyan szorosan. Megkenjük a szeleteket szilvalekvárral.
  3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, rákenjük a torta tetejére, megszórjuk a dióval, majd 170 fokon 35 percig sütjük, hogy jó ropogós habcsókréteg legyen a fehérjéből.

Hűtsük ki teljesen, mielőtt kivennénk a formából.

Azért hadd jegyezzem meg, hogy otthoni fogyasztásra a kirepedt bejgli a legjobb: legtöbbször ugyanis azért reped ki, mert túl sok benne a töltelék.

a1Bejglirecept lépésről lépésre ITT.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Sziasztok!Elárulom ha mostanában sütni,főzni van kedvem beírom a google-ba az adott kaját vagy sütit amit meg szeretnék csinálni mellé a maimoni és ha így megtalálom akkor biztos hogy a Móni leírása szerint készítem el bármiről is legyen szó.És csak utána keresgetek máshol ha a Móninál a blogban nem találom!Ez az elrontott bejgli is remek ötlet!Móni!Köszönjük! 🙂 🙂 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük