Az idei karácsony abban is különbözött a többitől, hogy én nem főztem. A töltött káposztát és a húslevest férjem vállalta magára, és Nóri, a nagyobbik lányom is rendesen kivette részét a teendőkből, az egyéb munkák mellett elkészített néhány fogást; a munkahelyén, a dolgozói karácsonyi vacsorára készült egy rendkívül egyszerű előétel, amit itthon is megsütött. A teljes család körében ez aratta a legnagyobb sikert, amit még akkor is keresgéltek a kedves vendégek, amikor már rég nem maradt hírmondója sem.
Az elkészítése roppant egyszerű. Bacon kell hozzá, meg aszalt szilva. Illetve, ha valaki tovább szeretné extrázni, a szilvák belsejébe tehet egy kis kocka lágy kecskesajtot. Aztán a szilvákat baconbe kell tekerni, fogpiszkálóval átszúrni, és 200 fokos sütőben ropogósra sütni – ez körülbelül 15-20 perc.