A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amint egy kicsit pihenek, mindig feltámad bennem a vágy, hogy változatosabban főzzek-süssek a családomnak. Ez a töltött tésztatekercs azért jó, mert nagyon gyorsan összeállítható, és tulajdonképpen bármit beletehetünk, amit csak találunk. Akár maradék pörköltet, sajtot, kolbászt, és persze különböző zöldségeket is összevariálhatunk. Kísérletezzetek bátran!a5

Hozzávalók 1 tekercshez

a tésztához:

20 dkg liszt

1 kk sütőpor

fél kk só

5 dkg vaj

1 tojás

annyi tej, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (ez nem sok, kb. fél deci, úgyhogy óvatosan!)

 

A töltelékhez:

1 vöröshagyma

20 dkg gomba

1 kaliforniai paprika

10 dkg reszelt sajt

1-2 ek mustár

2 gerezd fokhagyma

kevés olaj

bors

  1. Elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kis kockákra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket kés lapjával összenyomjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a többi zöldséget, és összepároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Általában addigra pont elkészül, mire elpárolódik a leve. Akkor ízesítjük a mustárral, és összeforgatjuk a reszelt sajttal.
  2. Már miközben a zöldségek párolódnak, összegyúrhatjuk a tésztát. A tojás és a tej kivételével tálba tesszük a hozzávalóit, összemorzsoljuk, hogy a vaj ne maradjon egy csomóban. Hozzáadjuk a tojást, és a kevéske tejet, és nem ragacsos, jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Ha véletlenül mégis sok lett a tej, egészítsük ki liszttel a tésztát, de aztán már tényleg óvatosan!
  3. Kapcsoljuk be a sütőt 190 fokosra (alsó-felső sütés).
  4. A tésztát tegyük lisztezett gyúrólapra, és nyújtsuk kb. 25×45 centis téglalappá. A tölteléket tegyük a tészta közepére.a2
  5. Hajtsuk be a két végét (ami itt a képen az alsó és a felső széle), majd csavarjuk fel.a3
  6. Kenjük le tojással a tekercset, szórjuk meg szezámmaggal, majd süssük 30-35 percig, amíg szép piros nem lesz.  a4 Nagyon finom. a6

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Nahát, pont így voltam én is. Téli szünetben elhatároztam, hogy egészségesebb ételeket fogok főzni, sok zöldség, kevés cukor, liszt. (Egyébként a blogodon találkoztam először a kókuszzsírral, melyet azóta is használok, sőt a kókuszvirágcukorral is) Ezt a zöldséges bélest mindenképp ki fogom próbálni, annyira guszta.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük