A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Kinéztem egy almás túrótortát a Szakácsok könyvéből, de amint azt már korábban is említettem, sajnos elromlott a habverőgépem, vagyis a habverőfejből kiszakadtak a drótok, vagy mik, így a habverő funkció nem használható az én jó kis gépemen.
Kéne már az a Kitchen Aid, na.
Egy ideje lustaságból kerülöm azokat a sütirecepteket, amelyekhez a tojásfehérjét habbá kell verni, a múltkor egyszer nekiálltam, mire hab lett hat tojásfehérjéből, családom bizonyos tagjai azt mondták, inkább ne süssek, de ettől a húszperces folyamatos kopogástól máskor kíméljem meg őket. Pláne film közben.
Bence tortájánál már rutinosabb voltam, elkértem a szomszéd kis robotgépét, de hát mégsem rohangálhatok oda állandóan… Ezért most azt a bizonyos almás túrótortát elnapoltam, és másik tésztát választottam.
Ó, és hogy miért lett almás? Ez megint ingyenreklám lesz az Aldinak: ott vettem ugyanis egy üveg almapürét. Nincs benne tartósítószer, csupán kevés cukor, meg aszkorbinsav, és úgy voltam vele, hogy mire én saját kezűleg ilyen minőségűre elkészítek 70 dekát, az is benne lesz 300 forintban. Mert ez annyi volt, akciós ugyanis.

Az én közepes tepsim 28×30-as, vagyis az átlagosnál nagyobb, ezért használtam 75 deka túrót. Akinek az a klasszikus közepes tepsije van, ami azért jóval keskenyebb, mint amilyen hosszú, annak elég lesz bele 50 dkg túró, szerintem. És neki kicsit vastagabb lesz a tésztája.

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
fél kk só
1 tk sütőpor
18 dkg zsír (vagy 20 dkg vaj)
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
3-4 ek tejföl

A túrós töltelékhez:
75 dkg túró (három kis doboz)
néhány evőkanál tejföl
1 tojás
2 ek búzadara
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola

Az almás töltelékhez:
1 üveg (70 dkg) almapüré
3 púpozott ek búzadara

a tetejére:
1 tojás

A lisztet összekevertem a sóval és a sütőporral, belemértem a zsírt, és a két kezem között összemorzsoltam. Hozzáadtam a tészta többi hozzávalóját, és összegyúrtam. (Annyi tejföl kell hozzá, hogy jól gyúrható tészta legyen az eredmény.)

A sütőt előmelegítettem 180 fokosra.
A tésztát kétfelé vettem, és az egyik darabot kinyújtottam, és a tepsibe fektettem.

Először a túrós tölteléket kevertem össze, majd simítottam a tésztára, utána a búzadarával kevert almapüré következett.

Kinyújtottam a maradék tésztát, befedtem vele a az eddigieket, a széleket próbáltam összedolgozni.
Megszurkáltam villával, tojással lekentem a tetejét, és kb. 35 perc alatt megsütöttem a sütit.
Muszáj hűlni hagyni, hogy szépen lehessen szeletelni.

Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. A fehér színű az nem a Classic? Mert én úgy néztem, hogy azért az jóval elmarad az Artisan típusútól, amit mindenki általában Kitchen Aid alatt ért.Bátyámék Németországban élnek és megdöbbenve láttam, hogy a kinti Metroban simán van akciós Bamix botmixer (35ezerért 5 év garanciával az, amit itthon 65ezerért 1 év garanciával adnak…) meg Kitchen Aid… Itthon mikor lesz ilyen?:)

  2. Tapasztalatom szerint semmivel sem marad el. 399 svájci frank azért nem rossz ár érte, igaz, nem is kevés. A Bamixért a 70 frank, 5 év garanciával? 2 eszközömtől sosem válnék meg, egyik a Kichen Aid, másik a Kirby porszívó. Az összes többi nélkül lehet élni, vagy másik márkára cserélni, ezt a kettőt nem.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük