A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Annyi minden történik mostanában, hogy Bálint szülinapjáról meg nem írtam még, pedig elég jelentős, mivel már másodszülöttünk is nagykorúvá vált.

Nem a legjobb időpontban, karácsony után és épp Szilveszter előtt, 30-án született, úgyhogy amikor már épp egy nagyot sóhajtunk, hogy huhh, megvolt a karácsony, akkor csapunk a homlokunkra: Bálintnak meg itt a szülinapja! Meséltem már egyszer régen, de azért elmondom újra, hogy is volt ez. Valamikor december 20-a körül kellett volna papírforma szerint világra jönnie a gyermeknek, de valahogy nem akaródzott neki. Mivel 90%-ban biztos volt, hogy ő is császármetszéssel születik, a kiírt időpont előtt már be kellett vonulnom a kórházba, ott tanyáztam vagy két hétig. Szülőnők jöttek-mentek, én maradtam, mint valami kövület. Az egyik doki elment szabadságra, amikor visszajött, döbbenten nézett rám: “nahát, maga még itt van? Szegény…” Szóval, harmincadikán a saját orvosom nézegette a papírjaimat, vizsgálgatott, nyomkodott, vakargatta a fejét időnként, aztán megkérdezte: “ettél ma már valamit?” “Hát,” mondtam, “nem adtak, hátha ma műtét lesz…” “Ja, te már így készültél? Akkor menjünk…” Így született meg Bálint Szilveszter előtt egy nappal.
Másnap este a nővérek, beteghordók, az ügyeletes orvos kisebb bulit rendeztek a társalgóban, ahova engem is invitáltak, ott is voltam, bár azért nem táncoltam… Aztán éjfél után jött egy kismama szülni, és huss, mindenki szétrebbent.

Ennek volt most tizennyolc éve.

Szerettük volna emlékezetessé tenni ünnepeltünk számára a jeles évfordulót, ezért meglepetés bulit szerveztünk. A buli a mi fogalmaink szerint kicsit más, minta ahogyan általánosan értelmezik, nem a társaságban elkövetett féktelen alkoholizálás fedőneve, hanem olyan alkalom, amikor huzamosabb ideig jó társaságban múlatjuk az időt, mondjuk, a hétköznapitól eltérő módon.

szülinap
Az ünnepelt és az ő anyja.

Éppen néhány hónapja nyílt egy jópofa biliárdozós-dartsozós hely itt Keszthelyen, ahol Bálint már járt a barátaival többször, és abszolút pozitívan nyilatkozott róla. Úgyhogy a férjemmel odamentünk, és megbeszéltük a tulajjal, hogy másnapra lefoglalnánk egy biliárdasztalt, két darts táblát, meg két asztalt úgy tizenöt-húsz főre. Már csak a barátokat kellett összetrombitálni, és ez ennek az időpontnak érzékeny pontja, mivel ilyenkor sokan elutaztak, elutaznak, épp megjönnek, vagy ideérnek, vagy nem, a hó miatt bocs mégsem tudunk, de azért hatra egész szépen összegyűltünk, és vártuk Bálintot – egy barátját kértük meg, hogy valami furfanggal csalogassa oda negyed hétre. a2Mivel Bálint meglehetősen okos gyermek, ezért már sejtette, hogy valami szülinapi meglepetés készül, de azért illendően meglepődött.a3Aztán beszélgettünk és játszottunk, ki így, ki úgy…a4Annyian voltunk, hogy megettünk majdnem két egész tortát, amit erre az alkalomra készítettem.Hát ez is megvolt.

Azért kicsit fura belegondolni, hogy jövőre, sőt, idén már ő is elmegy, maradunk a két kisebbel, és hát persze velük sem áll meg az idő.

Maholnap nagymama leszek.

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük