A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Azt ma már mindenki tudja, hogy inni kell, hiszen a csapból is ez folyik. Testünk jelentős része víz – kortól függ, hogy mennyi. A csecsemőké 80, a felnőtteké 65-70, az időseké  50 százalékban. Egy, a közösségi oldalakon terjedő bölcselet ezt úgy fogalmazta meg, hogy tulajdonképpen uborkák vagyunk tele aggodalmakkal.

Na jó, ezzel nem értek egyet, hiszem, hogy az uborkákénál magasabb szintű rendeltetésünk van, de szervezetünk normális működéséhez víz kell.

a1Sokat fáj a fejed? Kimerült vagy? Csökkent a teljesítőképességed? Romlik a memóriád? Fogyózol, de nem mennek lefelé úgy a kilók, ahogy szeretnéd? Izomgörcseid vannak? Székrekedés kínoz? Száraz a bőröd? Nem biztos ám, hogy egyből a patikába kell rohanni valami frankó kis táplálékkiegészítőért, amiről azt gondolod, megoldja a problémádat. Lehet, hogy egészen egyszerűen nem iszol eleget.

Én sem ittam, mindig elfelejtettem. Eszembe sem jutott. Igaz, kávéból elég rendesen fogyasztottam, na de azt a napi ajánlott 2-2,5 litert, amit vízből kéne elfogyasztani, még kávéval sem pótoltam. Most azonban m_u_sz_á_j innom, majd hamarosan elmesélem, hogy miért, de egyre jobban érzem magam, és ebben nem kis szerepe van, hogy végre megiszom a napi előírt folyadékmennyiséget. De nem ám magamtól. Á, egyszerűen nem jut eszembe. Viszont: letöltöttem hozzá egy szuper kis alkalmazást az okostelefonomra, és ez a drága üzenget nekem kizárólag napközben, hogy igyak. Amikor iszom, bejelölöm egy mozdulattal, hogy megvolt, és így a nap végére megvan az egyébként rengetegnek tűnő mennyiség. Én az Aqualert-et töltöttem le (ez a google play-ből akár számítógépre is alkalmazható), de van elég sok ilyen vízivás-figyelmeztető app. Be lehet állítani a korunkat, a nemünket, azt, hogy mennyire vagyunk aktívak, mekkora a poharunk, és már indul is a számlálás. a1Nos, ti isztok rendesen? Én már igen!

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. En a 1,5-2 liter vizet tudom meginni egy nap. De az elejen csak ugy ment, hogy beallitottam a telefonomat, hogy ketorankent emlekeztessen. Ma mar tudatosabb vagyok. 😉

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük