Előfordul, hogy a család megkíván egy kis nassolnivalót. Vagy mi magunk, de a családra fogjuk. Aztán, olyan is van, hogy nem várt vendégek toppannak be, akiket szívesen megvendégelnénk valami finom aprósággal. Ilyen esetekre érdemes mindig otthon tartanunk leveles tésztát, amit édesen, sósan is elkészíthetünk rövid idő alatt. Ez a roppant egyszerű pizzás csavart még dekoratív is, senki nem fogja elhinni, hogy mindössze tíz percnyi munkánk volt vele. A sajtos kifli új alternatívája lett nálunk.
2 csomag leveles tészta (nem fagyasztott, hanem a hűtőpultos, tekercses)
paradicsompüré
reszelt sajt (trappista, Pannónia)
1 tojás felverve
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
- A két tekercs levelest kitekerjük, sodrófával kicsit megnyújtogatjuk keresztben, hogy egy nagy lapostányér mentén körbe tudjuk vágni. Így tehát mindkét lapból kivágunk egy nagy kört.
- Az egyik kört hagyjuk a tekerccsel együtt csomagolt sütőpapíron. Kenjük meg paradicsompürével, szórjuk meg reszelt sajttal.
- Tegyük a másik tésztakört a paradicsomos-sajtos lapra; a közepét nyomjuk le egy 5-6 centi átmérőjű pohárral. Aztán vágjuk a lapot 12 cikkre, de csak a pohár szájával rajzolt körvonalig.
- Minden tésztacikken csavarjunk kettőt-hármat, majd kenjük le az egészet a felvert tojással.
6. Emeljük a tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire, és süssük meg kb. 20 perc alatt.
Az ötletet itt találtam. Vigyázat, ha elkezditek böngészni az oldalt, nem szabadultok hamar!