A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ennek a keksznek jó kis története van. Emlékeztek, decemberre megjelent a Süti vagy nem süti című cafeblogos szakácskönyv, amelyben én is szerepelek négy recepttel. Amikor elindult a receptgyűjtés, azt kérte Judit, a szerkesztő, hogy olyanokat küldjünk, amelyek tokkal-vonóval egy óra alatt elkészíthetőek. Lehet bármilyen süti, keksz, satöbbi.

Akkor nekem az egyik keksz lesz – határoztam el, és egy ihlettel teli estén megsütöttem az alábbi képen látható fantasztikus, ugyanakkor egyszerű kéksajtos, természetesen sós kekszet, és másnap indultam a fotózásra valamennyi művemmel.

Jó kis program volt, megismerkedtem más cafeblogos bloggerekkel, és végre testközelből láthattam, hogyan fotóznak a profik, meg mit is csinál egy foodstylist. Nos, én következtem a három sütimmel meg a keksszel. Utóbbiból volt jó sok, megkínáltam Juditot, aki bizakodva vett egyet, beleharapott, majd arcára fagyott a mosoly:

– Ez sós… – mondta ijedten.

– Persze, hogy sós, hiszen kéksajtos – vágtam rá értetlenkedve.

– De csak édes receptek szerepelhetnek a könyvben…

Szükség törvényt bont, előálltam a következővel: szórjuk le porcukorral, utólag kreálok hozzá egy édes receptet, persze kéksajt nélkül. Ugyanígy fog kinézni, nem kell újra jönnöm fotózásra.

Így történt. A könyvben gusztusosan, porcukorral és szeletelt mandulával szórva szerepel, na, azt az adagot persze nem ette meg senki…

a1Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg kék sajt
  • 1 kk só
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem muszáj pihentetni, de nem árt neki.
  2. Kinyújtjuk egészen vékonyra, épp csak ne látszódjon át, kiszaggatjuk.
  3. A tetejüket megkenhetjük tojással, és megszórhatjuk ezzel-azzal: mákkal, szezámmaggal, durvára vágott dióval.
  4. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük