A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Úszni járunk. Most már mondhatom, hogy járunk, mert a háromnál több, az már járás.

Nem megy mindig egyformán. Van, amikor egészen jól veszem az akadályokat, máskor – mint például ma is – úgy érzem, belepusztulok a következő néhány méterbe. Belekeveredem a levegővételbe, vizet nyelek, kissé fuldoklom, aztán egyszer csak jobb lesz. És akkor elérkezik a pont, amikor úgy érzem, hogy bírom én, hajaj, estig bírnám, de azért hamar kiderül, hogy este van. 50 perc egy kedves hajcsár edzővel, ráadásul három férfi edzőtárssal próbálom tartani az iramot, pedig nem kéne, de mégis, önkéntelenül is fel akarom venni a tempójukat, naná, hogy elfáradok.

Nagyon.

Ilyenkor aztán jól jönne valami kevésbé bűnös édesség. Mivel szeretem a kókuszt, előszeretettel választom ezt a kis szépséget. Na persze, legfeljebb egy szeletet ám!

a4

Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
3 ek nyírfacukor/eritrit
10 dkg kókuszreszelék
fél kk szódabikarbóna
3 dkg kakaópor

A kókuszos krémhez:
4 dl kókusztejszín (cocomas)
4 ek nyírfacukor/eritrit (érdemes kóstolni, ne legyen túl édes)
 25 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
5 dkg nyírfacukor/eritrit
5 dkg víz
5 dkg kókuszzsír
5 dkg kakaópor

a6

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

2. A tésztához a tojásokat gépi habverővel nagyon habosra verjük a nyírfacukorral, nagyjából négy percig, magas fokozaton, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat (kókuszreszelék, kakaópor, szódabikarbóna), de innentől nagyon gyorsan dolgozunk, mert a kókuszreszelék olyan sunyi, hogy képes beszívni az összes tojást, még mielőtt elérünk a sütőig. Szóval, gyorsan összeforgatjuk, nem dögönyözzük, beleöntjük a formába, és már dobjuk is a sütőbe, 20-25 percre, kinek milyen a sütője. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

3.  A kókusztejszínt kis lábaskában melegíteni kezdjük a nyírfacukorral, ha utóbbi feloldódott, belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát szépen elegyengetjük a tortaalapon (körbevehetjük tortagyűrűvel, de tulajdonképpen anélkül is megáll a töltelék). Hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen, amikor rákerül a csokibevonat.

4. Az pedig a következő: 5 dkg (igen, bocsánat) vizet felforralunk, beletesszük a nyírfacukrot, keverjük, hogy feloldódjon. Jöhet a kókuszzsír, ezt is jól elkeverjük, majd a kakaópor, innentől vagy kézi, vagy gépi habverőre váltunk, úgy keverjük sűrűsödésig. Bevonjuk vele a hideg tortát.

Aztán még hűtjük kicsit.

FONTOS! Sok múlik a kókuszreszelék finomságán, ami miatt azonos mennyiség esetén is más lesz a töltelék állaga. Tehát, ha azt tapasztaljuk, hogy a masszánk már az összekeveréskor nagyon sűrű, adjunk hozzá még kókusztejszínt, vagy vizet. A reszelék ugyanis még egy ideig beszívja a folyadékot, és hogy a töltelék ne legyen nagyon kemény, muszáj hígítanunk.

a5

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük