A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A sárga túró klasszikus húsvéti étel, bár én életemben először néhány éve találkoztam a recepttel gasztroblogokon. Nem véletlen, mindig a Dunántúlon laktam, ez az édes fogás pedig Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben a legnépszerűbb, de az egész Alföldön jól ismerik.  Pár éve mi is elkészítjük, színesíti az ünnepi kínálatot, és több napig eltartható hűtőben.

Hozzávalók:

1 l tej

10 db tojás

3 ek kristálycukor

fél kk őröltfahéj

fél marék mazsola

1 kk só

a1

A tejet egy lábasba öntjük, forralni kezdjük. Közben a tojásokat mély tálba ütjük és a cukorral, a sóval, fahéjjal habverővel lazán felverjük. Nem kell nagyon, sőt, nem is szabad, csak mintha rántottának vernénk. Adjuk hozzá a mazsolát is. Ha forr a tej, öntsük bele, és takarékon állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg összetúrósodik, a leve híg, kissé átlátszó nem lesz.

Vegyük le a tűzről. Egy szűrőt béleljünk ki egy tiszta, és ha lehet, ritkább szövésű konyharuhával, öntsük bele a masszát. Fogjuk össze a konyharuha sarkait, kössük meg, majd szúrjunk a csomóba egy fakanalat, és a batyut lógassuk egy nagy fazékba. Körülbelül két óra alatt gyönyörűen kicsepeg a felesleges lé a „túróból”; vegyik ki a ruhából, tegyük tálra, és szeleteljük.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük