A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Maradt egy kiló túróm a hétvégéről. Megkérdeztem a Facebookon a kedves olvasókat, ők mit készítenének belőle; nagyon sok klassz tippet kaptam. Javasolták a túrógombócot, túrófánkot, stíriai metéltet, túró rudi tortát, túrós táskát, vargabélest, körözöttet hagymával, töltött zsemlét, meisseni túrótortát, túrós tésztát – ki porcukorral, ki szalonnával – sőt, valaki még a kombét is felemlegette, amit egy időben gyakran készítettem, mindenki szerette, de az utóbbi időben megfeledkeztem róla. Hogy aztán mégis hogy lett belőle túrógolyó? Hát úgy, hogy ezt nem kell sütni. Meg úgy, hogy bruttó fél óra alatt megvan. Meg mert ilyen még nem volt.

túrógolyó2

Hozzávalók kb. 30 golyóhoz:

50 dkg túró

2 ek mascarpone

8-10 dkg porcukor

10-15 dkg mogyorókrém

A hempergetéshez:

csokidara

kókuszreszelék

csokiganache (10 dkg étcsokit beletördelünk 1 dl forró tejszínbe, és addig kevergetjük, amíg fényes, egynemű massza nem lesz)

túrógolyó3

  1. A mogyorókrémet hűtsük le, így tudunk belőle apró golyókat formázni. Mihez is hasonlítsam a méretet…? Geomag golyó megvan? Vaaagy… rugósfoci? Ha egyik sem, akkor átmérőre úgy 1 centi.
  2. A túrót nyomjuk át krumplinyomón.Keverjük el a mascarponéval, a cukorral, és gyúrjunk ezúttal nagyobb golyókat a túrós masszából úgy, hogy a közepükbe bele tudjuk rejteni a mogyorókrémet.
  3. Végül hempergessük meg a golyókat tetszés szerint kókuszreszelékben, csokidarában, vagy vonjuk be a ganache-sal.

túrógolyó4

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük