A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Írtam nem olyan régen, hogy mostanában, ha azt mondom, “elmentünk kirándulni”, az általában csak négyünket takar: a férjemet, a két kisebb gyereket és engem.
Nem tudom, mit csináltunk rosszul, vagy talán mondhatjuk azt is, ez az élet természetes velejárója, hogy a kamasz(odó) gyerekek már inkább külön utakon szeretnek járni, vagy ha mást nem, hát otthon maradni.
Persze, van olyan, hogy kötelező program, ami alól senkinek nem lehet kibújni, de ez most nem volt az. A két nagyobb fogadkozott, hogy tanul, meg takarít, meg sütit süt, bármit, csak hadd maradjon itthon.
Na jó.
Mivel nem tudtuk, mennyire sárosak az utak, hogy fel tudunk-e menni az erdő szélétől 2,2 km-re található Berzsenyi-kilátóhoz, vagy esetleg párszáz méterrel az indulás után vissza is kell fordulnunk, ezért most nem ragaszkodtunk hozzá, hogy mindenki jöjjön, de legközelebb már muszáj lesz.
Gyönyörű helyen jártunk. Rátok is gondoltunk, az alábbi rövid videón mutatunk valamit a kilátásból.

És akkor a másik oldalt el is felejtettem… Arról is van felvételünk, de kommentár nélkül.
Sajnos, kicsit későn indultunk, de köszönhetően a tavasz közeledtének (hogy egyre később sötétedik), még a sötétség beállta előtt kiértünk az erdőből. 1 óra volt az út felfelé, 30 perc volt vissza. 4 órakor indultunk, 5 óra 50 perckor már haza is értünk (az erdő széle csupán párszáz méterre van a házunktól).
Otthon csodálatos rend fogadott, illetve fantasztikus illat: a nagyok beváltották ígéreteiket. Nóra lányom répatortát sütött, de olyat…!
A receptet egy osztálytársától kapta, és most én is elkértem.
Hozzávalók:

4 tojás
30 dkg cukor
2 dl olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra)
28 dkg liszt
10 dkg szeletelt mandula
40 dkg sárgarépa
5 dkg mazsola
1 cs vaníliás cukor (nem vanilin!)
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
fél kk só

1. A sárgarépát megpucoljuk, és vagy lereszeljük, vagy aprítógéppel összeaprítjuk (nálunk az utóbbi történt).
2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés).
3. Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük.
5. A végén beleforgatjuk a mazsolát, a répát és a mandulát is.
6. Vajazott-lisztezett 26 cm átmérőjű formába öntjük a masszát,  és kb. 50 perc alatt megsütjük.
7. Amikor nagyjából kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival. (Az eredeti receptben citromos-porcukros máz szerepelt, biztosan azzal is nagyon finom.)

Igazából a csokinak nem is volt ideje teljesen megdermedni, amint a képen látható, épp maradt 3-4 szeletnyi a fényképezéshez, ám a csoki még nem kemény a tetején.
Nagyon finom, és jól variálható süti: a mandula helyett mehet bele dió, aszalt gyümölcs, répa helyett pedig cékla, úgy is nagyon finom lesz!

Ajánlott cikkek

11 Hozzászólás

  1. Nagyon guszta…egyszer meg kéne már kóstolnom a répatortát…Pont tegnap nézegettük a 14 éves kamasszal a kirándulós képeket, próbáltam kicsikarni belőle, hogy azért jó volt, hogy ide-oda eljött velünk…ugye idén is eljön azért…azt mondta: “hát ha olyan helyre megyünk ahol sokat lehet enni és jókat”…..férfiből van…:)

  2. Szia Móni!Nálunk a répatorta valószínűleg válóok lenne (pedig nagyon guszta), ezért ezt most nem menthetem el. Viszont lenne egy teljesen más kérdésem: tudsz valamit altair-ről? Csak nekem nem jön be a blogja?

  3. De jó, most már tudok megjegyzést írni, köszönöm, Móni! :)Szóval remek gyerekeid vannak és el tudom képzelni azt az örömet, ami akkor ért, mikor hazaértél a rendes, sütis házba! :))

  4. Tegnap megsütöttem a répatortát – és nagy sikere lett! A fiúk nálunk amúgy nem szeretik a répatortát, de ezt! A felét még melegen ettük meg :-)Hétvégén kipróbálom a céklás verziót. Az is biztos finom

  5. Repa torta az egyik kedvencem, az a tika, hogy nem kell elmondani a ferjednek, mibol keszul. Amugy szerintem a cukros/citromos mazzal az isteni!!!!TJ

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük