A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Egy kedves bloggerkartársnőm mesélte, amikor néhány évre egymás mellé sodort bennünket az élet, hogy apukája egyszerűsítette a mousse au chocolate (azaz a csokimousse vagy -hab) nevét muszájcsokoládéra, amivel pontosan le is írta a lényegét. Mert nem lehet elmenni mellette, nem lehet úgy tenni, mintha észre sem vennénk, nem lehet otthagyni, egyszerűen MUSZÁJ megkóstolni, és ha már az ember megkóstolja, bizony, meg is eszi az adagot.

Szóval, nehéz ellenállni. De nem is mindig kell.

a7

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg étcsoki (70%-os)
2 tojás
1 ek kakaópor
3 ek cukor
2 cl narancslikőr (kimaradhat, de jót tesz neki)
2 dl tejszín

1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Azaz: veszünk egy lábast, amibe bele tudunk tenni úgy egy másik fém vagy üvegedényt, hogy az utóbbi alja nem lóg teljesen az előbbi aljába. Vagyis, ha a lábaskánkba ujjnyi vizet töltünk, és rátesszük az edényt, annak az alja nem lóg a vízbe. Ez fontos. Feltesszük az ujjnyi vízzel az edényünket a tűzhelyre forrni, közben beletördeljük a csokit a másik edénybe, és amikor forr a víz a lábasban, ráhelyezzük a csokis tálat. Addig hagyjuk rajta, időnként megkeverve, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.

a42. Ekkor habosra keverjük a tojássárgákat 2 ek cukorral; amikor ez megvan, hozzáadjuk a narancslikőrt (már ha) és a kakaóport, jól elkeverjük. Egy másik edényben a 3. kanál cukorral felverjük a tojásfehérjéket, egy harmadikban pedig a tejszínt.
a5

3. Egyesítünk: az olvasztott csokit belekeverjük a tojássárgás-kakaóporos keverékbe. Ebbe forgatjuk a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot. Igyekezzünk a lehető legkevésbé összetörni, hogy a habos állag minél inkább megmaradjon. A tálat lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Két evőkanállal próbáljuk meg tányérokra, tálkákba adagolni.

De készíthetünk belőle tortát isa3

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük