A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Szomorú napja az a nyárnak, amikor Málnás Miki, az én kedvenc gyümölcsbeszállítóm bejelenti, hogy nincs több eper. Hogy itt a vége. Hogy majd, augusztusban a folytonérőből lesz, de most addig felejtős. Az egyetlen, ami nem hagyja, hogy a szomorúság elhatalmasodjon rajtam, az az, hogy e bejelentésével egyidejűleg elkezdi hozni a málnát. Sárgát, pirosat. Na meg a ribizlit, a szedermálnát, a jostát, az egrest, szépen sorban. És mire felocsúdom, már nyakig ülünk a málnaszezonban, ami hála Istennek, kitart a fagyokig.

És ontani kezdjük a málnás sütiket, ötletelünk, mit lehetne még – de ha gyorsat, egyszerűt akartok, akkor ne sokat gondolkozzatok, készítsétek el ezeket a cuki krémes-habos falatokat, nem hibáztok velük.

a4A cupcake [kápkék] egyébként nagyjából ugyanaz, mint a már nálunk is nagy karriert befutott muffin, csak mindig van a tetején valami finom krém.

a5

Hozzávalók a tésztához:

2 tojás

12 dkg cukor

1 dl olaj

1dl víz

16 dkg liszt

3 dkg kakaópor

1 tk sütőpor

 

A krémhez:

6 dl habtejszín

25 dkg mascarpone

6 dkg cukor

málna

 

A díszítéshez:

málna

mozsárban tört pisztácia

 

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.SAM_1130
  2. A tojásokat gépi habverővel habosítsuk ki a cukorral. Adjuk hozzá az olajat és a vizet, keverjük tovább, majd adagoljuk bele a többi hozzávalót. A 24 mélyedéses mini muffintepsi mélyedéseibe tegyünk muffinpapírt, vagy vajazzuk-lisztezzük ki, és osszuk el bennük a masszánkat úgy, hogy azért ne legyenek csurig. Süssük meg úgy 15-18 perc alatt a kis tésztákat.SAM_1135
  3. Amíg a tészta sül, verjük habbá a tejszínt a mascarponéval és a cukorral (egyszerre mehet minden), és azt az állagot érjük el, amikor már a krém egyáltalán nem folyik, hanem láthatóan tartása van. keverjünk bele málnát, nem baj, ha összetörik a keverés során, legalább megszínezi a krémet. Töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba.SAM_1137
  4. A megsült tésztákat vegyük ki a formából, helyezzük el azon a tálon, amin majd tálalni szeretnénk; kicsit várjunk, amíg teljesen kihűlnek, majd szépen nyomjuk rájuk a krémet. Díszítsük a sütit málnával, de megszórhatjuk pisztáciával is.

a3

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Csatlakozok a szomorúságodhoz, nagy-nagy bánat ez nekem is.Olyannyira, hogy állandóan folytontermő epertövek után kutatok.Már van 3 féle, de nem akarják az igazságot, pedig többnyire hívatalos helyről vettem.Ha most sok dolgod között -ha úgyis jön a Málnás Miki – megkérdeznéd tőle, hogy honnan szerzi be majd az epret …és tudna nekem szamóca tő-beszerzési helyet ajánlani?De imádon a szamócát!!!Help!
    Marika

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük