A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A ricotta az olasz konyha rendkívül kedvelt alapanyaga, mi savótúrónak is nevezzük, lévén, hogy a sajtkészítés során visszamaradó savóból készítik. Sokoldalú a felhasználása, én ezúttal ezeknek a kis háromszögeknek a tésztájába kevertem.

a3Hozzávalók:

25 dkg ricotta

2 tojás

5 dkg vaj

1 tk sütőpor

25 dkg liszt

1 tk só

A tetejére:

tojás a kenéshez

szezámmag

a1A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Mártogatós szószokhoz kiváló, mondjuk, grillezéskor.

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük