A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A ricotta az olasz konyha rendkívül kedvelt alapanyaga, mi savótúrónak is nevezzük, lévén, hogy a sajtkészítés során visszamaradó savóból készítik. Sokoldalú a felhasználása, én ezúttal ezeknek a kis háromszögeknek a tésztájába kevertem.

a3Hozzávalók:

25 dkg ricotta

2 tojás

5 dkg vaj

1 tk sütőpor

25 dkg liszt

1 tk só

A tetejére:

tojás a kenéshez

szezámmag

a1A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd háromszögekre vágjuk. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Mártogatós szószokhoz kiváló, mondjuk, grillezéskor.

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük