A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A minap olvastam valahol, hogy újabb divat hódít a hipertakarékosok világában: a mosogatógépben való főzés. Természetesen mosogatás közben. Egy olasz hölgy, bizonyos Lisa Casali találmánya ez, aki szakácskönyvet is adott ki a témában Cucinare in lavastoviglie, azaz Főzés mosogatógépben címmel, még 2013-ban. a3Az már nem újkeletű, hogy dunsztolásra jól használható a mosogatógép, a leleményes olasz blogger viszont világhírű lett az ötlet továbbgondolásával. A lényeg annyi, hogy hermetikusan záródó üvegbe töltsük a hőkezelni kívánt élelmiszert, és a technológia alkalmazásával nemcsak energiát takarítunk meg, de az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően egészségesebb ételekhez jutunk – állítja Lisa.

A folyamat a sous-vide eljáráshoz hasonlít, alacsony hőfokon sokáig, csak mindez átlagos háztartásra adaptálva. A legbiztosabban zöldség, kuszkusz, hal készíthető, bár ugyanezek tíz perc alatt megvannak hagyományos módon, tulajdonképpen meg lehet próbálni, az ízek szempontjából mennyivel lesz jobb/nem jobb a végeredmény a gépben.

a3
Lisa Casali főzés közben

Íme, egy videó arról, hogyan is kell mosogatógépben főzni.

Kipróbálnátok?

Elmondhatjátok a Facebookon is…

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Khmm… hát hogy is mondjam. Nem éppen nagycsaládos mennyiségeket, pakolászott be a mosogató gépbe. Az idővel biztos nem lehet így spórolni. Mire én az 5 csemetémnek meg a férjemnek így kiporciózom… Szóval én maradok a réginél azt hiszem.

  2. Lehet, hogy kipróbálom,bár azt a nagy energia-takarékosságot nem látom benne. Szerintem más trükkökkel, és odafigyeléssel többet lehet megtakarítani. Én pl. mindig 3-4-félét sütök egyszerre (egymás után), akkor nem kell 3-szor vagy négyszer előmelegíteni a sütőt, ami egy valódi energiafaló.

  3. Alapból a mosogatógépben büdös edény van, kerül bele mosogatószer, amikor kész, szintén büdi vegyszerszag árad belőle. Minek ebben főzni? 🙁

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük