A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Azt mondják, idővel mindenkin kitör a kertészkedési láz. Van akinél ez aztán többhektáros farm képében manifesztálódik, van, akinél az erkélyen, balkonládában. Nálunk köztes állapot alakult ki, az udvaron, egy kicsi üvegházban. De azért mi úgy hívjuk: a birtok. A kezdetekhez képest elég szépen kinőtte magát…SAM_0532Hatalmas dzsungel van ebben a kis üvegházban, a paradicsom ontja a termést. Sok paradicsomosat eszünk tehát.

SAM_0534Ja, és persze van paprika is. Nem annyi, mint a paradicsomból, de van. SAM_0535Meg ledugtunk pár hagymát is tavasszal, azok is egész szép nagyok már. Úgyhogy rendelkezésre áll: hagyma, paprika, paradicsom. A spagettit nem a kertben szedtem.

SAM_0526Hozzávalók:

1 cs. spagettitészta

1-2 ek kacsazsír (vagy olyan zsiradék, amit használunk)

5 dkg szalonna

2 fej vöröshagyma

2 kg paradicsom

1 db paprika

4-5 fokhagymagerezd

bors

oregánó

bazsalikom

kakukkfű

SAM_05291. Egy nagyobb edénybe tesszük a kacsazsírt, rádobjuk az apróra vágott szalonnát, és közepes lángon kiolvasztjuk. Utána mehet rá a felkockázott hagyma. Süssük egy darabig nagy lángon, de ne égessük meg.

2. Közben kockázzuk fel a paradicsomot, a csumákat vágjuk ki. Dobjuk a paradicsomot a hagymára, és mehet utána a szintén apróra vágott paprika is.

3. Nyomjuk rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük jó sokáig, hogy sűrű legyen. Amikor a paradicsom levének jórésze távozott, akkor adjuk hozzá a zöldfűszereket. Kóstoljuk meg, ha elégedettek vagyunk, kész.

4. Főzzük ki a tésztát, és keverjük az ízes mártásba.

Azonnal fogyasszuk, valami jó kis sajttal. SAM_0530

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük