Glutén-, laktóz- és cukormentes. Finomított szénhidrátot nem tartalmaz. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a paleo édességeket sem szabad nyakló nélkül ennie annak, aki fogyni szeretne. Ezt tartsuk tehát szem előtt, de ha ránk tör az édességvágy diéta idején, lelkiismeret-furdalás nélkül együnk meg belőle néhányat.
A legjobb benne, hogy öt percnyi munka van vele, maximum 20 perc alatt megsül, és már kész is!
Hozzávalók kb. 14 darabhoz:
12 dkg mandulaliszt
4 dkg darált dió
5 dkg nyírfacukor
1 tojás
2 ek kókuszzsír
1 ek szezámmag
2-3 ek liofilizált kékáfonya (elhagyható, vagy más liofolizált, illetve aszalt gyümölcsre cserélhető)
2 ek durvára tört pirított dió
fél tk szódabikarnóna
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.
- Mindent egy tálba mérünk.
3. Kanállal összekeverjük a tál tartalmát, majd vizes kézzel 5-6 centi átmérőjű korongokat formázunk a masszából, és egy sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket.
4. Nem kell nagy helyet hagyni a korongok között, mi is összébb toltuk… 15-20 percre sütőbe tesszük a tepsit. Ilyen aranybarnák legyenek.