A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Húsz évvel ezelőtt, amikor mi szülőkké váltunk, elképzelni sem tudtuk, hogy a tévénél komolyabb kihívás ér majd bennünket médiafronton. Úgy éreztük, hogy a legnagyobb feladat ezen a téren megszűrni, milyen filmeket nézünk, és megakadályozni, hogy az agymosás célját szolgáló műsorok, reklámok beférkőzzenek az otthonunkba.

Hát benéztük.

a7Ki gondolta volna, hogy a telefonok válnak mindentudó kütyükké, s hogy azzal kell majd a mi szülőgenerációnknak szembenéznie, hogy egyre nehezebben választja le gyermekét arról az eszközről, ami őt tulajdonképpen egy nem létező világhoz köti?

Ehhez a feladathoz nyújt segítséget Gary Chapman és Arlene Pellicane könyve, a Netfüggő gyerekek.

a7A könyv gyakorlati példákon keresztülmutatja be, hogy mit tehetnek a szülők azért, hogy a különböző okos eszközök ne verjenek éket az egyes családtagok közé, illetve, hogy a gyerekek ne csak a virtuális világban érezzék jól magukat, ne csak akkor legyenek bátrak, ha chatelni kell valakivel, hanem akkor is, ha a valóságban, szemtől szembe kell kapcsolatot teremteni.

Olyan tanácsokat ad, hogy milyen módon lehet megkedveltetni a gyerekkel az olvasást, hogyan szabályozzuk a képernyőidőt, egyáltalán, mi a sok, mi a kevés, mi a reális, milyen közös családi programokkal helyettesítsük a képernyőidőt – és még sok másban is útmutatást kaphat az olvasó.

A könyv egyik fontos bekezdése szerintem a következő: “a gyereknevelésben minden a szülő és a gyerek közötti szeretetkapcsolattól függ. Semmi sem működik igazán jól, ha nem töltjük be a gyermekünk szeretetigényét. Ha a gyermek érzi szülei szeretetét és gondoskodását, a legjobb úton halad a sikeres és egészséges kapcsolatok felé.”

Nos, a Harmat Kiadó jóvoltából van néhány szabad példányom. Ha szeretnéd megnyerni a könyvet, válaszolj itt, a blogon kommentben a következő kérdésre: te milyen tevékenységgel váltod/váltanád ki a képernyőidőt?

Nincs rossz válasz, viszont van határidő: szeptember 24, szombat este 10 óráig várom a kommenteket, utána sorsolok.

 

Ajánlott cikkek

21 Hozzászólás

  1. Kedves Móni! Régóta olvasom már a blogodat, és több receptedet is elkészítettem már, a családom nagy örömére. Válaszom: kirándulás, háziállatokkal játék, olvasás, együtt hülyülés és evés.

  2. Mesélés (főleg saját történetek, amelyekben a gyerek napi örömei-problémái jelennek meg), közös zenehallgatás, éneklés,közös házimunka (már kis kortól kötelességek adása).

  3. Beszélgetünk, alkotunk, játszanak, segítenek, mesekönyv, nézegetés, olvasás, barátokkal összejárás, Ja és jelenleg a suli, zeneiskola, és miegymás…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük