A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Szóval ez az egész úgy szokott alakulni, hogy én megadom a kávézóknak, milyen tortákat sütünk a következő napon, ők pedig kiválasztják, melyikből mennyit kérnek.

Egy kávézóval kezdtünk, úgy három évvel ezelőtt. Cirka tizenötöt látunk el most.

Három tortát sütöttem első nap. Százegyet sütöttünk múlt pénteken.

Egyedül kezdtem. Öten vagyunk ma.

Nem volt semmim, csak a lelkesedésem. Ma van egy üzemem, alkalmazottaim, gépeim, és egy csomó felelősség a nyakamban.

Szerettem sokáig aludni. Mostanában 4.30-kor kelek. Néha még előbb.

Na de nem panasznapot akarok tartani, hiszen épp egy sikertörténetet, vagy reményeim szerint annak az első fejezetét meséltem el távirati stílusban. Gondolkodtam is, leírjam-e ezeket a számokat, mert hát magyarok vagyunk, ugye, nálunk komoly hagyománya van a névtelen irigykedésnek – csakhogy az irigy emberek sohasem látják azt, hogy a kívülről szépnek, sikeresnek tűnő pálya mögött mennyi munka, mennyi könny, mennyi nemalvás, mennyi szenvedés van. Mert az igenis szenvedés, amikor az ember este tizenegykor is ott áll egy torta fölött, hogy befejezze, és annak a tortának ugyanolyan klassznak kell lennie, mint amit tíz órával korában fejezett be.

Minden szintet nehéz megugrani. Az első nagy falatot 25 torta jelentette, aztán 45, a 60, a 80, és most, 86-ról minden átmenet nélkül jutottunk száz fölé. Szerencsés vagyok, mert kiváló munkatársaim vannak, akik nem dobnak el kapát-kaszát, vagy inkább habkártyát-fakanalat a munkaidő leteltével, hanem maradnak, amíg nem végzünk. A családomért is hálás vagyok, mert mindenki kiveszi a részét a tennivalókból, ott segít, ahol tud. Nem is menne máshogy.

De százegy tortát sütni, az akkor is valószínűtlen. Szürreális. Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő lépcsőfok.

a9

 

 

 

 

Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

  1. Öröm olvasni soraidat és ismerni Téged. A sütijeidet enni pedig boldogság! 😉 szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk és várjuk a következő lépcső utáni bejegyzést! 😉

  2. Gratulálok! Öröm látni, hogy milyen sikereket lehet elérni Magyarországon, főként pedig úgy, hogy az ember szereti azt, amit csinál!További sok sikert kívánok!

  3. Nagyon köszönjük és örülünk, hogy tegnap velünk ünnepeltetek és személyesen is megismerkedhettünk!
    Reméljük,hogy méltó helyen kínáljuk majd ezeket a szép és kreatív cukrászremekeket /csak a vendégek véleményét tolmácsolom/és sok vendéget elkápráztathatunk majd a finomabbnál finomabb tortákkal!
    KÖSZÖNJÜK MÓNI! ASTORIA-Hévíz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük