A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Amikor a munkatársaimnak augusztus végén egyszer csak megjegyeztem, hogy mindjárt itt a karácsony, lehurrogtak, hogy najóvanám, azért előbb még ősz is lesz…! Aztán kettőt pislogtunk, és itt vagyunk október végén, amikor már tényleg minden szégyenkezés nélkül kijelenthetjük, hogy MINDJÁRT ITT A KARÁCSONY. Váratlanul szokott érni? Kapkodsz az utolsó napokban? Adok néhány tippet, hogy idén ne így legyen.a8

 1. Írj listát. A legjobb, ha rendszeresítesz egy noteszt, vagy ha exceles vagy, egy táblázatot, amibe a karácsonyi terveket, feladatokat rögzíted. Legyen benne első bejegyzés az, hogy kiknek szeretnél ajándékot adni, körülbelül milyen összeget szánsz rá, vagy még jobb, ha azt is tudod, konkrétan mit kell beszerezni. Még van idő körülnézni, érdemes menni egy-két kört, hogy tartható-e a költségvetés a tervezett ajándékokkal. Ha nem, akkor lehet újratervezni.
  a7
  A Mikulásnak is van listája
 2. Naponta – vagy hetente – tegyél félre egy kis pénzt! Érdemes erre a célra valahol elhelyezni egy befőttes üveget, és dobáld bele a pénztárcádban maradó 200-asokat, 100-asokat. Kivenni TILOS az üvegből, csak a meghatározott időszakban – tehát amikor már konkrétan ajándékra költesz belőle. Meglepően sok pénz össze tud így gyűlni.
  a7
  “Csak pénzben tudok úszni!!! Ne hagyj meghalni!!!
 3. Nem kell mindenkinek feltétlenül vásárolni. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek nálunk is a DIY (Do It Yourself, azaz „csináld magad”) ajándékok, amelyek adott esetben sokkal nagyobb örömöt tudnak okozni, mint egy boltban vásárolt tárgy. Nagyszülőknek lehet fotókat keretbe tenni, a gyerekek rajzaival kiegészíteni, vagy ilyen albumot készíteni, még meg is könnyezik. Adhatsz szép fémdobozban saját sütésű süteményt, kekszet (főleg, ha tudod, mi a célszemély kedvence), bonbont, különleges lekvárt, befőttet, saját készítésű recepteskönyvet. Nézz körül az interneten (különösen jó forrása az ötleteknek a Pinterest), rengeteg jó ötletet találsz majd. Néhány a sajátjaimból: kupon, fényképalbum, hófehér habcsók karácsonyfadísznek, vagy ajándékkísérőnek, vicces tabló, szaloncukor sajátkezűleg, házi Baileys, zserbógolyó dobozban, saját recepteskönyv, sütibefőtt.
  a9
  Sütibefőttek:)
 4. Figyeld az akciókat, leárazásokat. December végéig még bőven lesz lehetőség arra, hogy kedvezőbb áron juss hozzá a kiszemelt holmihoz, járj tehát nyitott szemmel, és csapj le, ha kedvez a szerencse.
 5. Vásárolj online. Mielőtt a boltokban megveszel valamit, érdemes kicsit utánanézni a neten, sokszor nagyon sok pénzt meg lehet vele takarítani. Vannak olyan weboldalak, ahol kártyás fizetés esetén nem kell szállítási költséget fizetni.Kis árkülönbségnél a helyi boltot részesítsd előnyben, hiszen a legjobb az, ha a pénzünk helyben marad.a8
 1. Delegáld a feladatokat. Ha nem vagy szuperhős, ne akarj annak látszani. Tekintsd át, milyen teendők várnak rád az ünnepet megelőző időszakban, és vond be a családtagokat. A kisebb gyerekek tudnak segíteni a takarításban, a főzésben, kicsit nagyobbak például az ajándékcsomagolásban, az egészen nagyok pedig akár a beszerzésben is. Az sem főbenjáró bűn, ha nem a nagyi receptje szerint készülő bejgli sütésével töltöd a karácsony előtti éjszakát: ha úgy érzed, hogy ilyesmi nem fér már bele sem az idődbe, és az energiád is kevés, nyugodtan meg is veheted.
 2. Az együtt töltött minőségi idő a fontos. Akár otthon maradtok, akár elutaztok az ünnepek alatt, tartsátok szem előtt, hogy a legfontosabb ilyenkor az, hogy együtt lehet a család.. Tegyétek félre a munkát, legyenek időszakok, amikor a telefont is kikapcsoljátok, és szervezzetek minél több közös programot. Nézzétek meg, milyen programok lesznek a városotokban/községetekben, vagy a közelben; sétáljatok nagyokat, nézzétek meg együtt a karácsonyi fényeket, hógolyózzatok, vagy építsetek hóembert – már ha lesz erre mód -, korcsolyázzatok (érdemes utánajárni, egyre több helyen nyílnak korcsolyapályák a hideg hónapokra). Rendezhettek grillpartit, hiszen húst sütni ilyenkor is lehet, csak kicsit jobban fel kell hozzá öltözni; aztán nézhettek karácsonyi filmeket a jó meleg szobában, készíthettek vicces fotókat, videókat, kipróbálhatjátok az új társast. Lehet közösen mézeskalácsot,más illatos süteményt, vagy esetleg tojáslikőrt készíteni – mi kell még a jó hangulathoz?
 3. Tanulj meg örülni annak, amid van! Ne engedd, hogy a karácsonyi ünnepeket körülvevő frusztráció – nem leszek készen, nincs mindenkinek ajándék, nem tudom, mit főzzek, stb. – eluralkodjon rajtad. Ne hasonlítgasd magad/magatokat másokhoz sem, nem fontos, hogy más mit engedhet meg magának, az ünnep nem valamiféle verseny. A legfontosabb, hogy megtanulj annak örülni, amid van.  

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

 1. Én is írtam a saját blogomra egyszer a karácsonyi készülődésről. Egy olyan cikknek örvendeztem benne, ami arra figyelmeztetett, hogy a mindennapi dolgokról se feledkezzünk meg a nagy készülődésben, tehát ne a WC-papír, meg a konyhai törlő fogyjon ki véletlenül a legnagyobb zűrzavarban. Azért is tetszett, mert én az alufóliával meg még valamivel jártam úgy, hogy annyira triviális volt, hogy eszembe sem jutott ráfigyelni, azután ott álltam a bekészített húsokkal alufólia nélkül…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük