Ez amolyan piteféle, gyorsan összedobható; cukor, tejtermék és liszt nélkül készült, tehát sokféle diétába illeszthető. Tea-, kávé mellé jó választás.
3 tojás
10 dkg nyírfacukor
8 dkg mandulaliszt
8 dkg kókuszreszelék
5 dkg dióliszt (helyettesíthető ugyanennyi mandulaliszttel)
4 dl kókusztej
40 dkg meggy (ilyenkor fagyasztott, természetesen)
2 ek kókuszzsír
1 citrom reszelt héja
fél kk szódabikarbóna
- A meggyet kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés).
- A mandulalisztet, a kókuszreszeléket, a diólisztet és a szódabikarbónát összekeverjük egy kis tálban.
- A tojásokat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, az összekevert szárazanyagokat, a citrohéjat, végül a kókuszzsírt.
- Egy 29 centi átmérőjű piteforma aljába sütőpapírt terítünk, majd beleöntjük a masszát. Beledobáljuk a meggyszemeket, majd az egészet a sütőbe tesszük (ld. 2-es pont, mielőtt valaki megkérdezné, hogy hány fok, és hogy légkeverés-e, vagy alsó-felső sütés), és kb. 40 perc alatt megsütjük – amíg a közepe sem nyers már, ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját sütőjével.