A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ahogy közeleg a december, úgy jönnek elő egymás után a jól bevált diós-mákos receptek. Ilyen ez a sok finomsággal együtt sütött gyümölcskenyér, amelyben nem kevés csoki és rumos meggy is szerepet kap.

a8

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj

20 dkg cukor

4 tojás

10 dkg darált mák

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipet só

125 ml tej

20 dkg étcsokoládé

20 dkg magozott rumos meggy

kandírozott narancs- és citromhéj

 

vaj a forma kikenéséhez (vagy sütőpapír)

A bevonáshoz: 10 dkg fehér csoki

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.

  1. A csokoládét összevágjuk, a kimagozott rumos meggyet szintén.
  2. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  3. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá.
  4. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat, a citrushéjakat és a rumos meggyet.
  5. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából, majd ha kihűlt – és nem vagyunk megelégedve az egy főre jutó kalóriamennyiséggel –  felolvasztott fehér csokival díszítjük.

a7

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük