A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Néhány napja beszámoltam a mi kis házi menzánk működéséről, amelynek keretében egyre változatosabb fogásokat produkálunk. Én időnként egészen lendületbe jövök, inspirál ez a dolog, mert hát tortát sütni is jó, de azt elég sokat gyakoroltam az elmúlt pár évben. A hétfői nap egyik körete volt a majonézes kuszkuszsaláta, amelynek a receptjét szeretném megosztani veletek, mert érdemes kipróbálni: gyorsan elkészül, laktató, tulajdonképpen egy komplett fogásként is kezelhetjük, főleg, ha valamilyen húst is teszünk bele. Nálunk készült hússal és anélkül is, mindenhogyan jó volt…a7Hozzávalók (a húsos verzióhoz):

25 dkg kuszkusz

50 dkg csirkemell

3 kaliforniai paprika (lehetőleg egy piros, egy zöld és egy sárga, hogy jó színes legyen a végeredmény)

2 szál újhagyma

2 marék zsenge zöldborsó (fagyasztott persze, ilyenkor)

kb. 2 dl majonéz

1 nagy pohár tejföl (cirka 40 dkg)

reszelt sajt (cheddart használtam én)

bors

mustár

  1. A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, a csíkokat egy tálba tesszük, majd sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, és jól összekeverjük. Kevés zsírban, vagy olívaolajban megsütjük, a vége felé rádobjuk a fagyasztott borsót is, hogy ne maradjon fagyos.
  2. A kuszkuszt egy olyan edénybe (kisebb lábas,  üvegtál) tesszük, amelynek van fedője, vagy legalább egy tányérral le tudjuk zárni. Egy teáskanál sót is a kuszkuszra dobunk, majd felöntjük pontosan kétszeres mennyiségű forrásban levő vízzel. Elkeverjük, és azonnal lefedjük, tíz percig állni hagyjuk. Utána villával fellazítjuk.
  3. A paprikákat, a hagymát összevágjuk.
  4. Elkészítjük a majonézt, belekeverjük a tejfölt. Én így készítem.
  5. Egy mély tálba szórjuk az összes hozzávalót, és elkeverjük a majonézzel. Reszelt sajttal tovább fokozhatjuk az összhatást.a8Persze, a felsoroltakon kívül adhatunk hozzá még ezt-azt (paradicsomot, jégsalátát, ruccolát), érdemes szabadjára engednünk a fantáziánkat, hátha kitalálunk valami fergetegeset.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük