A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ha nem akarsz megint rizst vagy krumplit enni a húshoz, próbáld ki a sült gyökérzöldségeket. Kis balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, rozmaringgal – és nemcsak köretnek, de önmagában is nagyon finom. A recept nem szentírás, nyugodtan lehet variálni annak megfelelően, éppen mihez van kedvünk, vagy milyen zöldségeket kapunk.

sam_0378Amit most én felhasználtam:

3 kisebb cékla

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 zellergumó

3 viszonylag kicsi édesburgonya

1 fej fokhagyma

3 fej lila hagyma

1 szál póréhagyma

1 ek szárított rozmaring (a friss még jobb, abból néhány ágat dobjunk a zöldségek közé)

balzsamecet

olívaolaj

sam_0379

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk: a répákat és a póréhagymát kicsit vastagabb karikákra, a többi zöldséget nem kifejezetten matematikai értelemben vett kockákra, a lila hagymákat cikkekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket kiszabadítjuk a héjukból.
  2. Előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
  3. Az összes zöldséget a tepsibe szórjuk, megsózzuk, megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel – úgy nagyjából fél-fél decivel. Jól átforgatjuk az egészet, hogy mindenhova jusson az ízesítőkből.
  4. Aláöntünk úgy 1 dl vizet, és betoljuk a sütőbe. 1 órán keresztül sütjük úgy, hogy időnként átkeverjük, és ha a lé elfogy alóla, kis vizet mindig utánaöntünk. De épp csak egy kicsit, hogy a zöldségek nehogy leégjenek.

Nekem langyosan ízlik a legjobban.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük