A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Múltkori vendégségünk egyik sikerdarabja ez az egyszerűen összeálítható desszert volt.

_mg_8176

A pohárkrémekben az a legjobb, hogy gyorsan összeállíthatóak, jópofán tálalhatjukis őket ilyen csinos üvegekben, de persze sima pohárban is jól mutatnak a színes rétegek.

6 pohárhoz a következő alapanyagok szükségesek:

kb. 15 dkg zabkeksz

15 dkg fehércsoki

2 tojásfehérje

2 dl tejszín

A málnapüréhez:

20 dkg fagyasztott málna

cukor (a málna savanyúságától függ)

2 dkg keményítő

_mg_8214

  1. Először készítsük el a málnapürét: szórjuk egy kisebb lábasba a gyümölcsöt, öntsünk alá kis vizet, nehogy leégjen. Melegítsük, illetve forraljuk fel, közben ízesítsük cukorral. Amikor forr, a keményítőt keverjük össze egy ek cukorral, kevés vízzel úgy, hogy csomómentes legyen, és ezzel sűrítsük be a málnát. Hűtsük ki.
  2. Süssük meg a morzsát úgy, ahogy itt leírtam.
  3. Daráljuk le a zabkekszet, osszuk el a poharak aljában.
  4. Készítsük el a mousse-t: gőz fölött olvasszuk fel a fehércsokit (tegyünk egy lábast ujjnyi vízzel a tűzhelyre, bele a csokit tartalmazó edényt úgy, hogy ne lógjon a vízbe – csak a forrásban levő víz gőze melegítse a csokit). Verjük fel 1-1 evőkanál cukorral a tojásfehérjét és a tejszínhabot, majd keverjük a fehérjét a csokiba, utána a fehérjehabot.
  5. Adagoljuk a mousse-t a poharakba, majd a tetjükre tegyünk a málnapüréből, végül jöhet a morzsszórás.

a1

Na jó, elismerem, ez a 20 perces Oreo-tortához képest kicsit bonyolultabb…

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük