Azért elérkezett az az idő az üzemi menzán, hogy amikor megkérdezem a kollégákat, mi legyen az ebéd, halk hümmögés a válasz. És akkor jön egy kis fiatal tanuló lány, aki elmeséli, hogy ők szoktak úgy túrós palacsintát készíteni, hogy jénaiban egymás mellé rakják, aztán egymásra rétegezik a feltekert, töltött palacsintákat, és minden sort megkennek porcukros tejföllel. A végén aztán átforrósítják, és szeletelik. Olyan, mint egy édes lasagna.
Hát ez lett a nyerő.
A palacsintasütés mikéntjéről hosszan értekeztem ITT, a leírás alapján szerintem abszolút kezdők is nyugodtan nekiláthatnak. Süssenek is legalább 15 palacsintát, de persze többet is lehet, hátha kell néhány lekváros is…
A túrótöltelékhez mi felhasználtuk a következőket:
0,5 kg túró
2 dl tejföl
reszelt citromhéj
cukor
fél vaníliarúd kikapart magjai
A rétegezéshez a 1 nagy doboz tejföl és porcukor
A megtöltött palacsintákat rétegezzük, a rétegek közé kenjük a porcukros tejfölt.
Nem sajnáljuk a tetejéről sem.180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje egy kis színt nem kap.
Gulyásleves után következett. Opcionálisan meg lehet csorgatni csokival, vagy mogyorókrémmel, esetleg barack- vagy eperlekvárral… Brutáljó!