A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Valljuk be, néha kifejezetten jólesik betegnek lenni. Amikor nem nagyon vagyunk rosszul, csak egy kicsit, épp annyira, hogy mind magunk, mind családtagjaink előtt abszolút igazolt, hogy a napot (vagy netán kettőt!) teljes egészében az ágyban töltjük. Lehet könyvet olvasni – ajánlom például Dragomán György: A fehér király című regényét -, zenét hallgatni – ismeritek Hugh Laurie albumait? -, vagy csak úgy feküdni, és azon tűnődni, miért nem engedjük meg néha magunknak ezt a kis henyélést betegség nélkül…?

Nemcsak Dr. House-ként kiváló, de 5 hangszeren játszik, és klasszul énekel.

Én például, ha a családtagjaim, vagy a munkatársaim kidőlnek, mindig azt mondom magamnak: nem lehetek beteg, ÉN nem lehetek beteg, nem érek erre rá – és nem is vagyok, szinte soha, de szerencsére a bivalyerős szervezetem tudja, hogy ha időnként egy kicsit nem tesz úgy, mintha baj lenne, végletesen képes lennék túlhajtani magam. Így aztán félévente ágynak dőlök egy-két napra, és titokban élvezem.

Aztán, amikor kezdek jobban lenni, leólálkodom a konyhába, mert rám tör az önjutalmazás: hogy megérdemlem, bizony, és tényleg. De azért mostanában csínján bánok ezzel is, mert a tavaly sikeresen leadott kilók bizony visszamásztak a télen, úgyhogy most újra harcban állok velük. Éppen ezért az édességnél alap, hogy cukor- és lisztmentes legyen, de laktózérzékeny közvetlen hozzátartozóim miatt ezúttal még a tejet is kihagytam belőle. Egy jutott nekem, a többit megették…szóval, ennyit az önjutalmazásról.

Még annyit, hogy azért sütöttem épp muffint, mert egy boltban megláttam ezeket az irtó cuki papírformákat…nem tudtam ellenállni. Három színben vettem, most aztán van 60 darab. Úgyhogy muffin van, lesz.

Hozzávalók:

1 bögre* zabpehelyliszt

1 bögre mandulaliszt

10 dkg nyírfacukor

1 tk szódabikarbóna

____________

3 tojás

1 dl kókusztej

1 dl olvasztott kókuszzsír

15-20 dkg fagyasztott meggy (nem kell kiengedtetni)

2 marék csokichips, vagy aprított csoki tetszés szerint

  1. A vonal feletti hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. A vonal alattiakat egy másikban, a meggy és a csoki kivételével.
  3. A két tál tartalmát egyesítjük, és ekkor mehet bele a meggy és a csoki.
  4. Muffinformákba adagoljuk, és megsütjük. Ezekben a magas formákban kellett hozzá 45 perc 180 fokon, de a normál kapszlikban (nagyon utálom ezt a szót, de most nem jut eszembe más), 25-30 elég.

*A bögre 2,5 dl-s.

Lehet önjutalmazni!

Ajánlott cikkek