A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nem túl látványos a tányérnyi zöld leves, de higgyétek el, annál finomabb. A házi menzánkra készült, közkívánatra paleózók által is fogyasztható változatban.

Nagy demokrácia van ám, közösen vitatjuk meg, mi legyen az ebéd, és lassan már A-B menü is lesz, lévén, hogy időközben egyes kollégáknál fény derült bizonyos táplálékérzékenységre. A spenótleves mindenkinek ízlett, ezért is gondoltam, hogy közzéteszem az amúgy igen egyszerű receptet.

Hozzávalók:

1 doboz (általában 450 g) passzírozott paraj

2-3 ek zsiradék (mangalica- vagy kacsazsír pl.)

2-3 ek zabpehelyliszt

fokhagyma

őrölt bors

2 dl kókusztej

  1. A spenótot olvasszuk ki, ha van rá módunk, ha nincs, az sem olyan nagy baj.
  2. Egy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, dobjuk bele a zabpehelylisztet. Kevergessük kicsit, majd engedjük fel 2-3 dlvízzel, és adjuk hozzá a spenótot. Ha kiolvasztottuk, akkor keverjük el, ha még fagyos, akkor kevergessük az egészet addig, amíg ki nem olvad.
  3. Ízesítsük a spenótot fokhagymával, borssal, sózzuk meg, majd adjunk hozzá még 2 dl vizet, és a kókusztejet. Ha túl sűrű a leves, hígíthatjuk tovább vízzel és kókusztejjel a kívánt állag eléréséig, aztán kalibráljuk be az ízeket.

Adhatunk hozzá levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, sonkachipset, tortillachipset… Nagyon jó!

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. A leves az nagyon finom es latvanyosabb is lehetett volna ha a tanyer piros vagy sarga lett volna es az ajanlott de nem fotozot piritott kenyer kockaval es esetleg sonka kockaval dizitetted volna es a tanyer alatt mondjuk csak feher teritovel a
    rusztikus faleceken. Nagyon szeretem a blog es a facebook oldaladat is es nem ertem hogy a rengeteg munkad es minden mas mellett hogy tudtal negy gyereket is felnevelni.Minden elismeresem talan egy super nagymama vagy egy super ferj segitsegevel? Udv,Rita

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük