A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A múltkor értekeztem arról, hogy ha már egyszer betegek lettünk, hát próbáljuk meg kihozni a helyzetből a legtöbbet. Van úgy, hogy sem olvasni, sem sütögetni nincs kedvünk, és tényleg csak a fekvés esik jól; nos ilyenkor filmnézéssel tudjuk a legjobban elterelni figyelmünket a betegséggel járó kellemetlen tünetektől. Lelkiismeret furdalás nélkül nézhetünk végig sorozatokat, akár több évadot egy nap alatt, most lehet, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy milyen rossz lehet nekünk…

1. Miért éppen Alaszka?
Gyermekkorom egyik kedvenc sorozata, bár amikor néhány éve újra megnéztem, rájöttem, hogy annak idején valójában semmit sem értettem belőle. A new-yorki frissen végzett, jóképű Fleischman doktort ösztöndíja kötelezi arra, hogy orvosi pályafutását Alaszkában, egy kis közösség háziorvosaként kezdje meg. Egy darabig keresi a kibúvókat, aztán szépen lassan beilleszkedik. És közben rengeteget tanul az életről.

2. Doc Martin
Amióta az első részt megláttam ebből a sorozatból, azóta vágyom Cornwallba. Ott játszódik ugyanis. Az antiszociális Martin Elingham zseniális sebész, de kitör rajta a hemofóbia, azaz vériszonya lesz – ez, lássuk be, egy sebész esetében rém kellemetlen, mondhatjuk, hogy végzetes. A doki úgy dönt, hogy rideg gyermekkora egyetlen boldog helyszínén, nagynénje városában kezd új életet háziorvosként. Gyönyörű helyszínek, vicces karakterek, angolosan morbid szituációk. 7 évad.

3. Gyilkos sorok
Az átlagember valószínűleg egy életen át, de mindenesetre évek alatt dolgozná fel, ha ne adj’isten gyilkosság áldozatába botlana; Jessica Fletcher krimiírónő minden részben talál legalább egy holttestet, amerre csak megy, az emberek hullanak, mint a legyek. Azért ez elég nyomasztó lehet, én egy idő után már a lakásból sem mernék kimenni, nehogy baj történjen. Jessica azonban bátran közlekedik és nyomoz, ő Miss Marple kicsit fiatalabb, modernebb, amerikai megfelelője.

4. Monk, a flúgos nyomozó
Nem is flúgos, csak kicsit autista. Ezért nehezen teremt kapcsolatot másokkal, de akit megszeret, az kitörölhetetlenül a szívében marad. Zseni. Így aztán amikor még senki nem ért semmit, hogy mi is történhetett, ő egyszer csak kijelenti: megoldottam az ügyet. Olyan apró jelekből jön rá a rejtély nyitjára, amiket rajta kívül senki sem vesz észre – és ettől mindenki falra mászik.

5. Kórház a város szélén
Na jó, belátom, ezt a sorozatot csak az tudja végignézni, aki minimum nagyobbacska gyerek volt már a nyolcvanas évek azon korszakában, amikor vetítették a tévében. Amikor még nem voltak amerikai sorozatok, mint a Dallas, hanem a szocialista filmipar termékeit néztük, és mindenki tudta, ki az a Sova doktor, mert nem igazán kellett a távkapcsoló után nyúlkálnunk (már ha lett volna): ez ment a tévében, és kész!

Jó szórakozást, a szükségesnél semmivel sem több kényszerpihenőt kívánok!

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük