A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ne gondoljátok ám, hogy kifogytam az angliai történeteimből, emlékeztek, a sevillai három napról tizenkét bejegyzést írtam – igaz, akkor eltörtem a könyököm, és mentőautós városnézésben is részem volt -, a négynapos olasz nyaralás is megért hét, sőt könyvajánlóval együtt nyolc posztot, ez meg öt nap volt, de azért ne essetek kétségbe, nem húzom már el sokáig.

Azt a receptet szeretném megosztani veletek, amit vendéglátóink, Chris és Roz először készítettek nekünk: egy japán étel volt ez, a címben is szereplő Buta no Kakuni, ami sült-párolt gyömbéres sertés hasaalja szalonna, persze rizzsel tálalva. Chrisék három évig éltek Tokióban, nagyon kedvelték az ottani konyhát, rendszeresen főznek maguknak japánt. Chris mesélte, hogy a japánok elég sok sertéshúst esznek, de nagy különbség hozzánk, magyarokhoz képest, hogy nem igyekeznek megszabadítani a húst a zsírtól. Ez az étel kifejezetten a nagyon zsíros részből készül, én hüledeztem kissé, hogy ki sem olvasztják a zsírt a húsból, hanem párolják sok-sok ideig, de be kell látnom, a végeredmény nagyon finom volt.

Roz főz, Reggi őrködik.

Hozzávalók:

1 kg hasaalja szalonna (császár is lehet)

2 ek cukor

2-3 zöld hagyma, nagyobb darabokra vágva

kb. 3 centis gyömbérdarab

1 csillagánizs

3 ek szójaszósz

2 ek szaké

kb. 0,8 l víz

  1. A szalonnát vágjuk nagyobb kockákra.és egy magasabb fal serpenyőben kezdjük el pirítani. Nem kell zsírt hozzáadni, lesz elég.
  2. Amikor a hús már pirul, húzzuk a serpenyő egyik oldalára, az üres felébe dobjuk bele a cukrot, és karamellizáljuk meg; aztán húzzuk vissza bele a húst, és forgassuk át. Adjuk hozzá a szójaszószt.
  3. A szakét.
  4. A gyömbért reszeljük bele.
  5. Öntsük fel a vízzel.
  6. Dobjuk bele a csillagánizst.
  7. Tegyük bele a hagymát is, majd fedjük le az edényt, és kis lángon főzzük az ételt 3 órán át. Nem kell kevergetni, csak néha átforgatni.
  8. Főzzünk hozzá rizst, és azzal tálaljuk. Szaftos, puha, ízes. Éljen a japán konyha!

 

 

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

  1. Nagyon tetszik minden amirol irsz de nalad minden edes tortak, sutemenyek, zsirral fozol midenhol zsiros dolgokat esztek …es megis olyan jo formaban vagytok a fenykepeken mind olyan sovanynak tuntok ezt hogy csinalod?????

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük