A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Hunort, a világjáró kisrókát leginkább sydney-i tartózkodása miatt irigyeltem, már előre. Gyerekkorom egyik emblematikus figurája volt ugyanis Lali bácsi, az Ausztráliába szakadt hazánkfia, nagypapám örökbefogadott testvére, aki nagyon ritkán, de megjelent, és olyan fantasztikus ajándékokat hozott, mint a tic-tac, amit előtte soha nem láttunk, az unokanővéremnek és nekem nemesopál kővel díszített nyakláncot, és igazi nőcis kistáskát, amit, gondolom, kínjában a reptéren vásárolhatott össze.

Lali bácsi Sydney-ben élt. ’56-os disszidens volt, egy lengyel nőtt vett feleségül, három gyerekük született: Heidi, a lány, és egy ikerpár: Loui és Tony. Kamaszkoromban azt terveztem, hogy egyszer majd kiköltözöm Ausztráliába, és Sydney-ben fogok élni, mert gyerekkoromban az a város úgy élt a fantáziámban, mint maga a Kánaán.

És bár én még egyelőre nem jutottam el oda, most, hogy Hunornak sikerült, egy kicsit olyan volt, mintha én is ott lennék. A sors iróniája, hogy ott-tartózkodása idején sokáig rossz idő volt, így vendéglátója, Alexandra nem tudta sok helyre elvinni. Szerette volna megmutatni az operaházat, de ez nem jött össze.

Kénytelen leszek mégis csak én megnézni.

Az viszont valószínű, hogy Hunor utazásának szervezése közben Alexandrával folytattam a legviccesebb párbeszédet:

– Szia Alexandra! Hunor hamarosan Melbourne-be érkezik, de láttam, te is benne lennél a játékban:) Mehet utána hozzátok?

Szia, mikor jönne Sydneybe, és kb. mennyi időre?

Jövő héten, és minél kevesebbre…

– Jövő héten 20-21-22 éjszakára tudom elszállásolni, ami hétfő-kedd-szerda. Csütörtökön viszont már vendégem lesz, ezért délelőtt már takarítanom kell.

– Ööö… egy plüssrókáról van szó…:)

Jaaaaaa! Azt bármikor! Volt egyszer szó egy fiúról, teljes mértékben rá asszociáltam…

A képkről sajnos nincs információm, mert nem sikerült Alexandrával kapcsolatba lépnem, de minden kétséget kizáróan igazolják, hogy Hunor Sydney-t is megjárta. Brisbane-ben van már, egyébként, úgyhogy hamarosan újra jelenkezünk.

Íme a térkép, ahol nyomon követhető az utazás:

Hunor Facebook oldalán gyakrabban olvashattok híreket a kisrókával kapcsolatban.

 

 

Ajánlott cikkek