Amikor az egyik családtagunkról kiderül, hogy kénytelen 160 grammos szénhidrát-diétát tartani, nos, az megint feladja a leckét. Persze, leginkább az illető családtagnak. Meg mindenki másnak is, aki azt mondja, hogy „majd én is azt eszem, amit te!” Ez van, amikor könnyű áldozat, van, amikor nem annyira.
A frittata azért jó, mert azt mindenki megeszi.
Amúgy ez a hangzatos nevű étel nem más, mint sütőben sült tojáslepény, de hát mégis csak jobban hangzik az a szó, hogy frittata, az ember azt gondolja egyből, hogy valami komoly étel lehet csak. Ehhez képest 20 perc alatt megvan, és attól függően, hogy mit teszünk a tojásba, egész kiadós vacsoraételt is kerekíthetünk belőle.
Ez most egy szolidabb változat.
Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás
20 dkg spenót
10 dkg reszelt cheddar sajt
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés tej
- A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
- A spenótot kevés zsiradékon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átkevergetjük. Egy kivajazott 29 centis piteforma alján elhelyezzük a zöldséget.
- A kevés tejjel, sóval, borssal felverjük a tojásokat, és a spenótra öntjük. Beleszórjuk a sajtot is. A tálat a sütőbe toljuk,és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Mi csírákkal tálaltuk, amit a Cekkerben vettünk:-)