A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Megint egyik kedvenc témámnál vagyok, az “-ízű” élelmiszereknél. Az alábbi terméket közétkeztetésben, kórházakban adják folyamatosan, méz helyett. Íme:Persze, sokan mondják azt, hogy a mézallergiásoknak, az állati eredetű termékeket nem fogyasztó vegánoknak, no meg a cukorbetegeknek ez egy fogyasztható alternatíva, és hát Istenem, egyszer-egyszer, ha ilyet eszünk, attól még nem lesz semmi bajunk.

Nyilván, nem az egyszeri fogyasztástól lesz, de mivel folyamatosan hasonló hulladékokat etetnek velünk, ezért az a sok, ami összeadódik, csak kitermeli a rengeteg vastagbélrákost – és ez ma a vezető halálok nálunk, Magyarországon.

Véletlen lenne? Nem hinném.

Azon is nagyon csodálkozom, hogy a hozzáadott fruktózt még mindig pozitívumként tüntetik fel a csomagoláson, holott most már egész komoly szakirodalma van annak, hogy a sok fruktóz (amit előszeretettel adagolnak élelmiszerekbe) felelős azért, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma folyamatosan emelkedik.

Mi a fruktóz? Gyümölcscukor, ami természetes formájában, azaz a gyümölcsökből fogyasztva nem jelent gondot. Azonban a hozzáadott gyümölcscukor bevitele olyan anyagcsere problémát okoz, ami inzulinrezisztenciát válthat ki.

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a legjobb cukorhelyettesítő, amit egy cukorbeteg ehet, az először is a fruktóz, aztán a xilit, az eritrit, a sztívia… Olvassatok utána, különösen azok, akik érintettek, és NE egyetek hozzáadott fruktózzal készült élelmiszereket (joghurtokon, gyümölcsös édességeken, üdítőitalokon különösen érdemes böngészni a címkét).

Aki szereti a mézet, egyen azt. Aki nem ehet, mert allergiás, az vagy megbarátkozik a gondolattal, vagy ilyesmikkel mérgezi magát. Aki pedig saját elhatározásából nem eszik állati eredetű élelmiszert – nos, ezt értem a legkevésbé: akkor mi szükség van egy állati eredetű élelmiszer utánzatára? Főleg, ha még káros is a szervezetre nézve.

 

Ajánlott cikkek