A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Íme, a második forduló helyes megfejtése:
1. c – Móra Ferenc felesége, Walleshausen Ilona írt szakácskönyvet, amelynek sikerére állítólag a férj ferde szemmel nézett egy időben…
2. a – a csíkos káposzta halas káposztaétel, a Fertő-vidék jellegzetes fogása volt, csíkhalból készült, ma már inkább csukából főzik.
3. c – Tengelicen termesztenek spárgát.
4. c – a világ legnagyobb kávétermelője Brazília.
5. b – Ernest Hemingway kedvenc koktélja a Mojito volt. “Élete utolsó felében, amikor Havannában élt, már hajnal ötkor talpon volt és elkezdett írni. Közben persze már iszogatott, majd délelőtt 11 körül átvonult kedvenc bárjába, a Florida bárba, ahol koktélokat szürcsölgetett. Egy csomó ital említenek Hemingway kedvenceként – például a daiquirit is -, de ami leginkább az ő nevéhez köthető, az a mojito, amit kubai éve alatt előszeretettel fogyasztott. Saját változatot is kifejlesztett a rumból, citromból és cukorból készült italból” – olvasható a Kötve fűzve blogon.

6 . a – a legenda szerint egy néhai osztrák pék, bizonyos Krapfen özvegyének köszönhető a a fánk nálunk is népszerű formája. A férj halála után az asszony vette át az üzletet; egy napon, amikor a kenyér nem készült el a szokott időre, s a sorban álló vevők már egyre cifrább megjegyzéseket tettek, a dühös pékné egy darab tésztát hozzá akart vágni valakihez. Nem jól célzott, és a kenyértészta a forró zsírral teli lábasba pottyant, ahol illatozva aranysárgára sült… Igaz-e a történet vagy sem, nem tudjuk, az viszont tény, hogy a bécsiek a fánkot Krapfennek nevezik.

7. d – a halsli töltött libanyak.
8. b – Brillat-Savarin mondta.
9.  Hát igen, ez a Brandy Alexander…
10. a – A bouillabaisse francia halászlé.

A nyertes ezúttal HANKA néven megjegyzést írt olvasóm, aki Anikóként is aláírta válaszát. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot a praktikaksokgyerekhez(kukac)gmail(pont)com-on, a többiek ne csüggedjenek, jövő héten is lesz játék!

Köszönöm, hogy velem játszottatok!

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük