A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nem túl fotogén, legalábbis a csokis. Hát ez van.
Viszont megint csak jó elfoglaltság gyerekekkel, mert egyszerűek és gyorsak, hamar készen vannak.
Ha valaki nem szereti elraktározni a maradék tojásfehérjéket, készítse egyszerre ezt a két sütit: az egyik diós-citromos, a másik csokis-diós, de van benne kandírozott narancshéj és vanília is. Cukor helyett xilitet használtam, hogy én is ehessem belőle egyet-egyet. Abból kevesebb kell,  mivel édesebb, mint a répacukor, ezért feltüntetem az abból szükséges mennyiséget is.

I. Citromos-diós aprósütemény
Hozzávalók:
3 tojássárgája
12 dkg cukor VAGY 8 dkg xilit
kb. 20+5 dkg darált dió
fél kk sütőpor

A mázhoz:
10 dkg átszitált porcukor
kb. 1-2 ek citromlé, ezt óvatosan kell adagolni

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral/xilittel, majd belekeverünk kb, 20 dkg darált diót, hogy gyúrható legyen a masszánk, ne legyen túl ragacsos. Ha ragacsos, még keverünk hozzá diót. Darált dióval szórt gyúrólapon kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.

Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Közben már előmelegítjük a sütőt170 fokosra.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, abba rakosgatjuk a diós sütiket.
Aztán a sütőbe toljuk a tepsit 10 percre.
MOST nekiállunk a másik sütinek, és ha azt elindítottuk a sütőbe, gyorsan összedobjuk ennek a mázát: a porcukrot összekeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyós massza legyen, és amint kisültek a diós sütik, még melegen rájuk kenjük.
Ez a kis extra a tetején persze kizárja, hogy diétázók ehessenek belőle – így például én kb. 10 darabot üresen hagytam.

Amíg tehát a sütőben tölti idejét az első adag, készítjük a második verziót.
Ennek a neve mondjuk csokis csók.
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
18 dkg cukor VAGY 10 dkg xilit
1 tasak vaníliás (nem vanilin…) cukor
10 dkg étcsoki
25 dkg durvára darált, vagy tört, vagy aprított dió
2 ek kandírozott narancshéj

A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, közben evőkanalanként belekeverjük a cukrot/xilitet is. Lereszeljük, vagy aprítógéppel felaprítjuk a csokit, beleforgatjuk, majd ugyanígy a diót és a narancshéjat is.

Közben, ha kisült a másik süti, annak a tepsijét kivesszük, és a hőfokot csökkentjük 130 fokra.
A csokis masszából evőkanállal kis halmokat rakunk a másik, sütőpapírral borított tepsire. 130 fokon kb. 40 percig sütjük.

Nálunk mindkettőnek nagy sikere volt, a gyerekek nagyon szeretik ezeket az egyszerű sütiket készíteni, vágjatok bele bátran!

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Sedith, én attól is híztam, amit lelkiismeretfurdalás nélkül, sőt, kimondottan jókedvűen és örömmel ettem. 🙂 Most viszont hetente háromszor járok fitnesselni (ez a legújabb, és nagyon szeretem), és mellette figyelek a szénhidrátra, hogy ne legyen sok.

  2. Kedves Maimoni!A lányom osztálykarácsonyára a citromos-diós sütit sütöttük meg. Annyi malőrt történt, hogy útközben vettük észre, csak feleannyi dió van itthon, mint kellene. Gyorsan megőröltem zabpelyhet és a dió felét azzal pótoltam. Nem tudom, az eredetinek milyen volt az íze, de nem panaszkodott a család egy szemernyit sem erre a variánsra. Úgy kellett elmentenem egy adagot az iskolai ünneplésre. Így talán több is beleférhet a diétába : ) Áldott karácsonyt.Edit (Biztos út blog)

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük