A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Kisebb gyerekeim, ha az osztályukkal könyvtárba mennek, mindig hoznak onnan nekem is valamit, persze, általában szakácskönyvet. Most éppen Zsófi lepett meg a „Karácsonyi édességek” c. művel, az alábbi süti alapötlete ebből a könyvből származik, de saját fejlesztés. Eredetiben ugyanis mandulás-marcipános, de nekem most épp nem volt itthon mandulám.
Nem fogyókúrás.
Viszont remek közös elfoglaltság lehet a sütögetni szerető gyerek(ek)kel, lehet nyújtani, szaggatni, tepsibe rakosgatni, és mivel a sütés nagyon rövid ideig tart, hamar élvezhető a közös munka gyümölcse.

Hozzávalók:
20 dkg marcipánmassza
7,5 dkg átszitált porcukor
15 dkg darált mák
1 púpozott ek étkezési keményítő
1 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
1 ek rum

A hozzávalókat egészen egyszerűen összegyúrjuk, majd porcukorral szórt gyúrólapon/deszkán jó fél centi vastagságúra nyújtjuk.

Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
És kezdődhet a móka.
A maradék részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.

A fekete holdakat a sütőlapra sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük őket. Azonnal vegyük ki a sütőből a tepsit, különben a sütik kiszáradnak, és rágósak lesznek. Akkor van készen a süti, amikor még kicsit nyirkos a teteje.
Kb. 30 darab lesz belőle (a forma méretétől függően, persze). Nem marad ilyen fekete.

Ajánlott cikkek

14 Hozzászólás

  1. Szia!Megsütöttem, de kicsit pórul jártam vele, mert nem tudtam eldönteni, még nyers-e, vagy már jó, és hogy kell-e más színt kapnia, szóval most az egyik tepsi picit nyersnek tűnik, a másik meg kicsit kapatosnak. Viszont mindkettő finom XD.

    1. Ha bármikor így jársz, takard le folpackkal a masszát, és nyújtsd úgy. Amúgy pedig ne sajnáld a tetejéről a porcukrot. De sajnálom, hogy csalódást okozott…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük