A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Cukrászüzemem van, sokan tudjátok.

Mindig újítok – muszáj, hogy a törzsvendégek ne unjanak ránk -, keresem a klassz recepteket, ha valahol valami finomat eszem, már kérem is a receptet, persze, csak ha odaadják, mert hát van, hogy nem; aztán akkor kipróbáljuk, mennyiségeket, vagy ha úgy érezzük, arányokat változtatunk, és ha beválik, egy ideig sütjük az adott sütit. Van, ami idővel kikopik, és persze vannak az örök klasszikusok, amik nem tűnhetnek el.

Ebben a bécsi ribizlisben nagy fantáziát látok, a ribizliszezon elmúltával más gyümölcsökkel, télen akár konzerv barackkal.

A receptet egyébként a Vidék íze magazin nyári különszámában találtam; azon ritka újságok egyike, amelyben RENGETEG használható recept található, és szívemnek különösen kedves, mert egyszer én is szerepeltem benne, még cukrász pályafutásom legelején.Ribizli beszállítóm a Málnás Miki, aki pontosan annyira szerethető, mint amennyire slendrián, szóval, ha megígéri, hogy tízre jön, biztos nem jön akkorra, és már mérgesen beszélnék vele, de nem lehet rá haragudni, mert egyébként egy csupaszív, kedves figura, igazi színfolt beszállítóim palettáján. És büszke a gyümölcseire, joggal.A pite receptjét átalakítottam az általam használt 29 cm átmérőjű ikeás piteformára, aminek az alja felfelé kinyomható, így a pite biztonsággal kivehető. Ez fontos szempont, higgyétek el.

Szóval, ehhez a nagy formához a következők kellenek:

26 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

fél cs sütőpor

0,6 dl étolaj

4 tojás

50 dkg túró

20 dkg joghurt (én a görögöt szeretem)

30 dkg ribizli+10 a díszítéshez

A tetejére:

4 dl tejszín + 10 dkg mascarpone habbá verve 3 ek cukorral

A munkamenet:

  1. A ribizlit leszemezzük, megmossuk, szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgákat a kézi robotgéppel habosra keverjük a cukorral, belekeverjük az olajat, a joghurtot és a túrót. hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd a tojáshabot. A legvégén forgatjuk bele a ribizlit.
  3. A vajazott, lisztezett, alul sütőpapírral borított piteformába öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, kiszedjük a formából, majd díszítjük a mascarponéz tejszínhabbal és a ribizliszemekkel.

Nagggyon jó!

Ajánlott cikkek