A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

– Amióta itt lakunk, boldogabb vagyok – jelentette ma be Bence (12) fiam.
Hozzátette, nem igazán tudja megmagyarázni, miért, egyszerűen csak jó itt.
A többiek is jól érzik magukat, Bogyó viszont nehezen dolgozza fel, hogy míg az előző házba bejöhetett, és az előtérben aludhatott, itt nincs bent számára hely, nem lépheti át a küszöböt. Ugyanakkor lett kint saját kis takaros otthona, amit elég sértődötten, ímmel-ámmal vett birtokba, de végül beköltözött.
Én, bevallom, kicsit nehezen zökkenek bele a rendes kerékvágásba, elúsztam a feladataimmal, épp ezért szeretném minden kedves ismerősömnek és barátomnak elmondani, aki e-mailt írt nekem, és én esetleg nem válaszoltam, hogy mindenkit nagyon szeretek, de nem vagyok jó levelezőpartner. Az a helyzet, hogy már általános iskolában, a szovjet pajtásokkal folytatott levelezés is mindig miattam szakadt meg, mert a kezdeti bemutatkozáson túl (mámá ucsityelnyicá, átyec inzsenyér – még ha nem is volt igaz, de ezeket a foglalkozásokat tudtam, a pajtásnak meg úgyis mindegy volt, hogy anyukám tanárnő-e vagy adminisztrátor) még egy-két levélre futotta tőlem, aztán egyszer csak megfeledkeztem a dologról. Szegény Tamarát meg hagytam a nagy bizonytalanságban.
Most is így vagyok, ha valamire nem válaszolok azonnal, hanem félreteszem, hogy na, ezen még gondolkodnom kell, akkor sajnos jó eséllyel majd csak hetek múlva jut eszembe – de érdekes, akkor viszont eszembe jut -, hogy hűazta, X-nek meg nem is válaszoltam.
Ami a főzést illeti, igyekszem gyorsan elintézni. Úgy, hogy jó legyen a család életmódváltós részének is, persze, hiszen Nóra lányom és én még mindig eltökéltek vagyunk abban, hogy vesztünk a télen felszedett plusszunkból, ő ráadásul rendszeresen mozog is, nálam ez a faktor még eléggé inog. Amióta cukrászként is dolgozom, más lett az időbeosztásom. és egyszerűen nem jöttem még rá, mikor iktathatnám be a sportot. Bízom benne, hogy hamarosan erre is meglesz a megoldás.
Egyik kedvenc ebédem mostanában a következő:

Kell hozzá:
1 zacskó thai zöldségkeverék (kb. 75 dkg, Aldi)
30 dkg csirkemell
1 kis ananász (nem konzerv)
fűszerek, pl. indiai fűszerkeverék

mustár
2 ek olívaolaj

A húst felcsíkozom, edénybe teszem, 2-3 ek mustárral összekeverem. Állni hagyom kicsit.
Közben az ananászt feldarabolom, a héját levágom, közepét kivágom belőle, a gyümölcshúst pedig akkorára darabolom, mint a konzerv ananászt szokták.
Az olajat felmelegítem egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, a húst beleborítom, átsütöm. Ráöntöm a fagyasztott zöldséget, előírásnak megfelelően, kb. 10 percig hagyom, hogy párolódjon. Fűszerezem, ízesítem, mehet rá egy kis szójaszósz is, majd beleforgatom az ananászt.
Kész.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük