A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

– Amióta itt lakunk, boldogabb vagyok – jelentette ma be Bence (12) fiam.
Hozzátette, nem igazán tudja megmagyarázni, miért, egyszerűen csak jó itt.
A többiek is jól érzik magukat, Bogyó viszont nehezen dolgozza fel, hogy míg az előző házba bejöhetett, és az előtérben aludhatott, itt nincs bent számára hely, nem lépheti át a küszöböt. Ugyanakkor lett kint saját kis takaros otthona, amit elég sértődötten, ímmel-ámmal vett birtokba, de végül beköltözött.
Én, bevallom, kicsit nehezen zökkenek bele a rendes kerékvágásba, elúsztam a feladataimmal, épp ezért szeretném minden kedves ismerősömnek és barátomnak elmondani, aki e-mailt írt nekem, és én esetleg nem válaszoltam, hogy mindenkit nagyon szeretek, de nem vagyok jó levelezőpartner. Az a helyzet, hogy már általános iskolában, a szovjet pajtásokkal folytatott levelezés is mindig miattam szakadt meg, mert a kezdeti bemutatkozáson túl (mámá ucsityelnyicá, átyec inzsenyér – még ha nem is volt igaz, de ezeket a foglalkozásokat tudtam, a pajtásnak meg úgyis mindegy volt, hogy anyukám tanárnő-e vagy adminisztrátor) még egy-két levélre futotta tőlem, aztán egyszer csak megfeledkeztem a dologról. Szegény Tamarát meg hagytam a nagy bizonytalanságban.
Most is így vagyok, ha valamire nem válaszolok azonnal, hanem félreteszem, hogy na, ezen még gondolkodnom kell, akkor sajnos jó eséllyel majd csak hetek múlva jut eszembe – de érdekes, akkor viszont eszembe jut -, hogy hűazta, X-nek meg nem is válaszoltam.
Ami a főzést illeti, igyekszem gyorsan elintézni. Úgy, hogy jó legyen a család életmódváltós részének is, persze, hiszen Nóra lányom és én még mindig eltökéltek vagyunk abban, hogy vesztünk a télen felszedett plusszunkból, ő ráadásul rendszeresen mozog is, nálam ez a faktor még eléggé inog. Amióta cukrászként is dolgozom, más lett az időbeosztásom. és egyszerűen nem jöttem még rá, mikor iktathatnám be a sportot. Bízom benne, hogy hamarosan erre is meglesz a megoldás.
Egyik kedvenc ebédem mostanában a következő:

Kell hozzá:
1 zacskó thai zöldségkeverék (kb. 75 dkg, Aldi)
30 dkg csirkemell
1 kis ananász (nem konzerv)
fűszerek, pl. indiai fűszerkeverék

mustár
2 ek olívaolaj

A húst felcsíkozom, edénybe teszem, 2-3 ek mustárral összekeverem. Állni hagyom kicsit.
Közben az ananászt feldarabolom, a héját levágom, közepét kivágom belőle, a gyümölcshúst pedig akkorára darabolom, mint a konzerv ananászt szokták.
Az olajat felmelegítem egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, a húst beleborítom, átsütöm. Ráöntöm a fagyasztott zöldséget, előírásnak megfelelően, kb. 10 percig hagyom, hogy párolódjon. Fűszerezem, ízesítem, mehet rá egy kis szójaszósz is, majd beleforgatom az ananászt.
Kész.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük